Start la schi în Postăvarul

Data publicării:
SCHI

Se poate schia în cele mai bune condiţii pe aproape toate pârtiile din Poiana Braşov. Pe partea superioară a Masivului Postăvarul stratul de zăpadă este de 80 de cm, in timp ce la baza pârtiilor omătul măsoară 50 de cm. Au fost pornite şi instalaţiile de transport pe cablu. Administratorii domeniului schiabil spun că se anunţă un sezon bogat în zăpadă şi că se va putea schia până În martie.

Încă de la primele ore ale dimineţii braşovenii şi turiştii dornici să schieze în Poiana Braşov au împânzit toate pârtiile practicabile din staţiune.

Administratorii domeniului schiabil au pornit tunurile de zăpadă încă de la sfârşitul lunii trecute. 80 de mii de metri cubi de apă din lacul de acumulare din masiv au fost folosiţi pentru producerea stratului generos de omăt. Exceptie fac pârtiile Kantzel şi partea inferioară a tronsoanelor Lupului şi Subteleferic.

Stratul de zăpadă măsoară la această oră aproape un metru în partea superioară a masivului Postăvarul, iar instalaţiile de transport pe cablu funcţionează la capacitate maximă. Pe pârtiile din staţiune funcţionează 120 de lăncii şi 25 de tunuri.

Dacă vreţi să vă bucuraţi de tot ce oferă staţiunea de la poalele Postăvarului şi să încălţaţi clăparii pt a schia pe un strat de zăpadă proaspăt bătătorit, trebuie să ştiţi că preţurile sunt acesibile pt toate buzunarele. O urcare costă 20 de lei pt adulţi şi 10 pt copii, cartela de urcare şi coborâre costă 35 de lei pentru adulţi şi 17 pentru copii, iar un abonament de o zi 145 de lei pentru adulţi şi 80 pentru copii. Tarifele sunt valabile pe toate instalaţiile din Poiana Braşov.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Alex Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri