Staţie de autobuz hi-tech, la Deva

Data publicării:
statie
Acoperită și încălzită. Dotată cu aparat de aer condiționat, sistem audio și porturi usb pentru încărcarea telefoanelor mobile - așa arată cea mai modernă stație de autobuz din Romania, montată în Deva. Proiectul pilot a costat aproape 60 de mii de lei, bani de la bugetul local, iar reprezentanții primăriei vor să mai amplaseze alte 6 asemenea stații pe mai multe trasee ale transportului local din oraș.

Moderna stație de autobuz a fost amplasată în zona Opera, pe unde trec toate liniile de transport în comun din oraș. Stația este închisă cu uși cu senzor, are sistem de încălzire pe timp de iarnă, dar și un port USB pentru încărcarea telefoanelor mobile.

„Telefonul mobil este un accesoriu indispensabil, dar nu de puține ori bateria ne joacă feste și se termină mai repede decât ne-am dori. În această stație însă, problema este ca și rezolvată, în timp ce așteptăm, telefonul rămâne la încărcat” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

Cei care merg de obicei cu mijloacele de transport în comun abia aşteaptă să apară şi alte staţii la fel de moderne.

„Foarte bine, foarte, foarte. Cel puțin nu bate soarele, ăăă, vântul”

„Ocrotește pe timp de furtună, de orice, și noi ăștia bătrânii care suntem bolnavi prinde bine că ne mai odihnim un pic oasele.”

Edilii din Deva spun că stația de autobuz este unică în ţară. A costat aproape 60 de mii de lei, bani din bugetul local.

„Toată lumea și toate orașele moderne își doresc o astfel de construcție, urmând ca noi să realizăm, poate nu de aceeași anvergură, alte 5-6 stații în zonele aglomerate și în celelalte cartiere”, susține Mircia Muntean, primarul Devei.

Celelalte staţii vor fi amplasate câte una pe fiecare linie de transport local, dar de data aceasta nu mai vor să dea bani din bugetul local, ci vor să acceseze fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri