Studenții îi scriu lui Moș #EduCrăciun

Data publicării:
educraciun
Nemulțumiți de lipsa de practică și de cursurile plictisitoare, puțin interactive, studenții din Timișoara i-au scris lui Moș Edu Crăciun și i-au propus soluții. Este metoda inedită prin care Asociația Minds Hub din oraș i-a provocat pe tineri să se implice în îmbunătățirea sistemului educațional românesc. În plus, tinerii care vin cu rezolvări inedite, vor fi răsplătiți de Moșu cu premii, cum ar fi o tabletă sau o boxă mobilă.

Anca Ionăscuţ este studentă în anul doi la Facultatea de Economie şi de Administrarea Afacerilor. Tânără îşi doreşte mai multe ore de practică în programa universitară. Pentru asta, i-a scris lui Moş #EduCrăciun câteva soluţii.

„M-am gândit la cât mai multe training-uri, cei care fac parte din companii să vină la facultate. Să vorbească despre ceea ce fac ei, ce vor de la noi mai exact şi să ne susţină”, explică Anca Adriana Ionăscuţ, studentă.

La fel ca Anca, mai mulți studenți de la Universitatea de Vest și de la Universitatea Politehnica din oraș i-au scris zilele acestea lui Moșului #EduCrăciun. Tinerii au propus rezolvări pentru cinci probleme identificate în sistemul educaţional românesc, printre care practica insuficientă şi cursurile plictisitoare.

„Dacă s-ar putea ca studenţii să fie mult mai implicaţi, profesorii să vină cumva mai aproape faţă de studenţi şi, de ce nu, companiile să ne asigure ceva mai multe ore de practică.”

„Soluţia mea a fost o colaborare cu anumite firme ce ar fi încântate să lucreze cu nişte voluntari.”

Scrisorile redactate de tineri pot fi lăsate la ajutoarele lui Moș #EduCrăciun, care au ridicat standuri în şapte locuri diferite din cadrul Universității de Vest din Timișoara și Politehnică. Cele mai bune soluţii vor fi şi premiate.

„Cele mai creative soluţii o să fie premiate, avem trei premii. Aceştia o să facă poze lângă stand şi după aceea o să primeacă like-uri pe facebook, o să câştige unul dintre cele 3 premii: o tabletă și o carte, o boxă portabilă și o carte, și căști și o carte”, povestește Teodora Boian, PR Asociaţia Minds Hub.

Aflată la a doua ediție, Campania EduCrăciun este privită cu ochi buni de profesorii universitari.

„Este o metodă bună de comunicare, este o metodă prin care dorim să vedem cât de mult studenții sunt interesați și de alte tipuri și alte strategii, inclusiv cele de predare academică, pentru că trebuie să ne adaptăm acestei generații și nevoilor pe care aceste generații le au”, adaugă prof. dr. univ. Nicoleta Sîrghi, prodecanul FEEA.

Studenţii interesați să-i trimită o scrisoare Moşului, o pot face până în data de 17 decembrie. Cele mai bune soluții propuse de tineri vor fi dezbătute în cadrul unui grup de soluționare, organizat de Asociația Minds Hub.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri