Timişoara, ziua a șasea | 40.000 de protestatari

Data publicării:
protest day 6
Record de protestatari în Capitala Banatului. La Timișoara, 40.000 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei din oraș, în cea de-a șasea seară de proteste, după aprobarea şi abrogarea Ordonanței de Urgenţă 13. Deși Executivul a anulat actul normativ, manifestanții nu se mulțumesc doar cu atât: vor ca cei care au promulgat ordonanța pentru modificarea Codului Penal în felul în care au făcut-o să fie trași la răspundere şi cer demisia Guvernului.

Sâmbătă seara, 30.000 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei din Timișoara și au cerut, din nou, Guvernului să renunțe la ordonanța 13. Când vocea străzii a primit un răspuns din partea primului-ministru Sorin Grindeanu, oamenii au strigat de bucurie.

„E oficial, Guvernul a abrogat ordonanța de urgență!”

Chiar dacă au câștigat o primă luptă, oamenii nu au renunțat la proteste.

„Nu poate fi vorba de o victorie, în niciun caz. E eventual, este doar o limpezire a apelor, momentan.”

„Nu e de ajuns abrogarea, fiindcă urmează alte chestii ascunse pe care noi nu le știm.”

„Păi ei nu pot să mai rămână, nu putem să mai rămânem așa.”

Ieri seara, în Capitala Banatului s-a înregistrat un record de protestatari. 40 de mii de oameni au venit în Piața Victoriei din oraș, pentru a șasea seară consecutiv, după ce executivul a abrogat actul normativ mult-contestat.

Manifestațiile au fost programate pentru ora 19, însă oamenii au ajuns din timp în Piața Victoriei din oraș. Protestatarii au spus că nu se mulțumesc doar cu abrogarea, ci vor ca oficialii implicați în promulgarea ordonanței 13 să plece.

„Ce te nemulțumește în acest moment? Corupția din țară, minciunile și faptul că poporul este sărac și avem și alte necesități mult mai importante.”

„Am venit în stradă pentru a acuza acțiunile pe care le fac și a acuza ceea ce fac pentru țara noastră. Nu mă mulțumește doar o abrogare, nu mă mulțumește doar un lucru care este zis.”

Au fost momente memorabile în Timișoara. Protestatarii din Capitala Banatului au intonat imnul național și au cântat pentru românii din țară care au ieșit în stradă, în semn de protest față de acțiunile Guvernului.

Piața Victoriei din oraș a fost împânzită de luminițe, atunci când protestatarii au cântat piesa lui Valeriu Sterian - Vino Doamne.

Aproape din oră în oră, la Timișoara a fost intonat imnul național, inclusiv la ora 22, așa cum s-a întâmplat în toată țara. Protestatarii au ținut un moment de reculegere şi pentru eroii Revoluției din 1989. Oamenii au fost invitați să iasă în strada duminica următoare, dar protestatarii au spus hotărât că vor continua manifestațiile chiar de a doua zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri