TIR cu frigidere, răsturnat pe şosea

Data publicării:
tir frigi
Una dintre cele mai importante şosele din judeţul Timiş, cea care duce spre vama Moraviţa, a fost blocată aseară pentru mai bine de patru ore. Un TIR încărcat cu frigidere s-a răsturnat de-a curmezişul drumului, pe centura oraşului Deta, după ce a derapat într-o curbă.

„Dintr-un capăt în altul toată această şosea a fost blocată de tirul care s-a răsturnat şi vorbim despre două benzi de circulaţie şi alte două zone de refugiu” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Autocamionul transporta câteva zeci de frigidere, iar poliţiştii spun că într-o curbă a derapat, moment în care şoferul sârb a pierdut controlul volanului. Doar o minune a făcut ca bărbatul să nu fie prins în cabina maşinii. A fost scos la timp de pompieri.

„La locul intervenţiei a fost găsită o victimă rănită, conştientă, dar neîncarcerată care a fost preluată de un echipaj de la ambulanţă pentru transportul la spital”, explică plutonier adjutant Mugurel Ioja, de la ISU Banat.

A fost nevoie de maşini speciale care să ridice mastodontul rămas de-a curmezişul drumului. Traficul a fost blocat timp de mai bine de patru ore, iar oamenii care au vrut să iasă din ţară pe la vama Moraviţa au fost nevoiţi să treacă prin oraşul Deta.

„L-am găsit răsturnat, sunt şofer de tir, dar nu pot să îmi explic ce a făcut. Neatenţie, oboseală. A prins marginea... da e în curbă după cum vedeţi dumneavoastră.”

„Netenţia şi viteza... E o zonă bine semnalizată, se circulă bine. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el.”

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri