Tramvai ridicat de macara

Data publicării:
tramvai
Un tramvai care a sărit de pe şine a blocat circulaţia pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde ale Timişoarei, care face legătura între zona de nord şi cea de sud a oraşului. Este cel de-al nouălea vehicul care deraiază de la începutul anului. Reprezentanţii Regiei locale de transport spun că de această dată a fost greşeala vatmanului.

Angajaţii Regiei Autonome de Transport Timişoara n-au reuşit să împingă singuri tramvaiul pe şine, aşa că au adus o macara pentru a ridica vagoanele.

Martorii povestesc că tramvaiele au zburat pur şi simplu de pe linii.

„Păi cum a fost deraiat tramvaiul până aici a intrat cu viteză în curbă şi s-a dus. Uite acolo.”

„În curbă a derapat şi cum spune şoferul cică nu a mai putut să îl mai oprească.”

Incidentul a avut loc pe unul din cele mai circulate bulevarde din oraş. Pe mecanici i-a încurcat şi noroiul de pe şine.

„După ce pleacă vagoanele ne putem uita la şine să vedem dacă de vină a fost şina sau vagonul sau manevra. E pe curbă nu se înscrie burghiul bine”, admite Nicu Chiţu, angajat RATT.

„Vatmanul nu a respectat procedura de circulaţie în zona respectivă. Ancheta este deja în curs de desfăşurare şi marţi, 14 martie, va începe cercetarea disciplinară cu propunerea de sancţionare drastică a vatmanului”, se arată în comunicatul RATT.

În zonă a fost nevoie şi de intervenţia oamenilor legii.

„Pentru mai bine de două ore pe acest sens de mers traficul rutier a fost complet blocat aşa că şoferii au trebuit să găsească rute ocolitoare” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Nu este primul incident de acest fel la Timişoara. În 2017, în nici două luni şi jumătate au deraiat deja nouă vehicule, iar anul trecut un tramvai a mers singur două staţii, după ce vatmanul... a căzut. Zeci de persoane au fost în pericol atunci, pentru că nimeni nu mai putea controla vagoanele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri