Traseu de viteză, pe ploaie

Data publicării:
RALIU SINAIA

A fost spectacol pe patru roţi la Sinaia, la sfârşit de săptămână. 80 de piloţi au luat startul în sigura etapă de viteză în coastă, cu traseu integral urban. Ploaia şi traseul dificil le-au cam dat piloţilor planurile peste cap, dar spectatorii au avut ce vedea.

Competiţia a început vineri şi s-a încheiat duminică. A fost a cincea etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. 

"Este una dintre cele mai frumoase competiţii din România, e un fel de Monte Carlo al României", pilot.

Ploaia torenţială i-a făcut piloţilor să schimbe pneurile maşinilor de concurs şi să îşi adapteze stilul de condus condiţiilor de aderenţă scăzută.

"E o competiţie cu mare tradiţie pentru mine, ultimii doi ani am câştigat-o şi îmi doream foarte tare să o câştig şi anul ăsta", pilot.

Traseul, lung de doar trei kilometri a fost amenajat pe străzile oraşului Sinaia. Organizatorii au folosit 31 de parapete din beton, 700 de cauciucuri, 200 de baloţi din paie, şi zece kilometri de bandă specială de delimitare, ca spectatorii să fie în siguranţă.

"Bordura care este pusă în tot oraşul reprezintă provocarea cea mai mare. De ce? Pentrui că, de obicei, ei folosesc şi derapajele, pentru a putea găsi trasa cea mai bună, or aici, la Sinaia, nu le permite acest lucru",  Oana Preda - director de etapă.

Traseul etapei de raliu de la Sinaia a avut o diferenţă de nivel de 163 de metri şi o pantă medie de opt la sută.

Reporter: Claudiu Loghin / Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri