Turiști întâmpinați cu igrasie și mizerie

Data publicării:
turisti
Ne plângem că nu avem turiști, însă reușim să îi alungăm și pe cei care ne vizitează. Cu igrasie, mucegai și un interior dezolant, așa sunt întâmpinați cei care vor să afle informații de la centrul turistic din Vața de Jos, din județul Hunedoara. De ani buni, sediul este lăsat de izbeliște. Nu s-au alocat niciodată fonduri pentru lucrări de reparații și modernizare, iar spațiul s-a degradat continuu. Centrul de informare turistică aparține de 10 ani de Consiliul Județean.

Aspectul centrului de informare din Vața de Jos este o metodă sigură de alungat turiștii și ar putea face oricând parte dintr-un manual de "așa nu" în materie de promovare turistică.

„Este greu de crezut că turiștii ar putea fi tentați să intre în acest centru de vizitare. Pereții sunt găuriți și scrorojiți, plini de igrasie și mucegai. Iar amenajarea interioară se rezumă la doar nouă vase din lut și un cal sculptat în lemn” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

„N-a fost destul că stațiunea este în paragină, în paragină este și această agenție turistică care ar fi putut promova și ar fi putut ridica potențialul comunei noastre.”

„Nu este primitor centrul și este păcat că nu este primitor, pentru că este o zonă turistică.”

Situat la parterul unui bloc din centrul localității, punctul de informare turistică este neatractiv încă de la exterior.

„Noi, angajații centrului, am făcut demersuri conducerii pentru alocarea unor sume de bani în vederea reparării. N-am primit niciun răspuns, nu am primit nici bani”, spune Jenel Bulz, angajat al centrului informare turistică.

Centrul a fost preluat gratuit de Consiliul Județean, în anul 2005, de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care deținea în zonă mai multe spații. Nici după ce a fost inundat în anul 2010 și degradat din cauza inflitrațiilor, sediul nu a fost reparat. El este administrat de Agenția de Dezvoltare Economică din cadrul consiliului județean, iar noua conducere susține că situația va fi remediată.

„Fosta conducere a Agenției de dezvoltare economică nu a solicitat nici fonduri și nici sprijin. Noua conducere intenționează să repună în circuitul turistic zona”, explică Liana Ștaier, șeful biroului Agenției de Dezvoltare Economică Hunedoara.

În zona Vața, la poalele munților Zarandului, turiștii pot vizita mai multe obiective, cum ar fi Panteonul Moților de la Țebea, gorunul lui Horea, Muzeul Aurului din Brad şi casa memorială Crișan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri