Jumătate din hotelurile și pensiunile de pe Valea Prahovei au fost scoase la vânzare. De ce nu vrea nimeni să cumpere

Data actualizării: Data publicării:
V PRAHOVEI

Impozitul pe cifra de afaceri afectează firmele din turism, care oricum nu o duc prea bine. Aproape jumătate din hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei sunt nerentabile şi au fost scoase la vânzare, atrag atenţia patronatele din Turism. Motivul: sunt profitabile doar iarna, când este zăpadă. În restul anului, turiştii le evită pentru că drumul până acolo este anevoios. Doar că, din aceleaşi motive, proprietarii nu găsesc nici cumpărători.

Pe Valea Prahovei, zeci de pensiuni şi hoteluri sunt scoase la vânzare. Unele, de ani întregi.

"În Sinaia şi în Buşteni, turismul merge . În Predeal în afara perioadei de iarnă, din păcate staţiunea este moartă", Andrei Gornea, broker imobiliar  

Staţiunile au de suferit şi din cauza aglomeraţiei de pe DN1. În vară, un drum din Capitală până la Predeal a fost făcut şi în 6 ore. Record negativ ce ar putea fi doborât de Sărbători.

"În mod normal, cinci - şase ore, într-o ţară civilizată, este timpul în care ajungi la 600 km distanţă. E ca şi cum Predealul ar fi la 600 km de Bucureşti. Cea mai uşoară soluţie şi cea mai simplă şi cea mai la îndemână ar fi autostrada care să lege Bucureştiul de Braşov", Dragoş Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Şi în Sinaia găsim hoteluri şi pensiunii de care proprietarii vor să scape.

"Avem de exemplu o vilă cu finisaje de lux. Motivul pentru care proprietarul doreşte să vândă este atipic. Doreşte să plece din România. Chiar aşa s-a exprimat proprietarul, că ar putea cumpăra un spaţiu turistic similar în străiniătate dar pe care l-ar putea închiria cel puţin dublu ca preţ", Andrei Gornea, broker imobiliar .

Din perspectiva turistilor, însă, tarifele practicate deja de hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei sunt deja prea mari. De exemplu, în Sinaia, un cuplu va plăti aproape 5 mii de lei pentru 4 nopţi de cazare la 4 stele, în perioada Revelionului.

Reporter: Cristina Sbîrn, Mădălina Zamfir/Operator: Richard Szabo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri