Zonele turistice din Deva sunt animate în minivacanța bugetarilor

Data publicării:
aqualand deva
Dacă sediile instituțiilor publice sunt goale cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri, nu același lucru se poate spune despre zonele turistice. La Deva, minivacanţa a făcut ca spațiile de agrement să fie pline. Cea mai atractivă pentru vizitatori a fost zona cetății, acolo unde fie s-au distrat în aer liber, fie s-au relaxat la căldură, în bazinele de la aqualand.

De departe, cea mai animată zonă din Deva a fost Piața Cetății. Nici nu e de mirare, de vreme ce aici sunt cele mai atractive spații de agrement pentru turiști.

„Dacă unii preferă frigul și mișcarea în aer liber, alții, cum sunt turiștii care au mers la Aqualand, au preferat să rămână la căldură și să se relaxeze în bazinele cu apă caldă” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

La patinoarul amenajat la poalele cetății, intrarea și închirierea patinelor sunt gratuite, un motiv în plus pentru a alege distracția pe gheaţă.

„Afară cu copiii. Mai bine decât undeva la căldură? Cu siguranța mai bine decât la televizor.”

„Mă bucur că avem 2 zile libere, în afara școlii. Îmi place foarte mult la patinoar, și îmi place să patinez.”

„Foarte frumos, nu distrăm foarte mult. Nu ți-e frig? Nu, nu este frig.”

Nu puțini au fost însă cei care au ales să își petreacă zilele libere departe de frig. Pentru ei, cea mai bună relaxare a fost într-unul dintre cele 7 bazine acoperite de la complexul acvatic din apropierea cetății.

„Am avut circa 1800 de turiști în aceste 3 zile de vacanță și încă vacanța continuă. Vin din județele Sibiu, Alba și județul Hunedoara”, spune Bogdan Micu, reprezentant Aqualand Deva.

Plimbarea cu telecabina pe cetatea Devei, monument istoric vechi de aproape 750 de ani, a fost și ea o tentație pentru zilele libere.

„O zi liberă petrecută afară, în frig? Da, a meritat, o experiență foarte frumoasă. Merită încercat. De unde veniți? Din Arad.”

Cetatea, în jurul căreia au fost dezvoltate spațiile turistice și de agrement, a fost vizitată anul trecut de peste 180 de mii de turiști. Un bilet costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și studenți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri