Un an de Digi24. Ce spun invitaţii emisiunilor

Data publicării:
note 20arsinel 20razand-51751

Mulţi dintre invitaţii emisiunilor Digi24 - scriitori, actori, regizori, muzicieni, sportivi, medici străluciţi ori ambasadori - şi-au exprimat părerea şi au ţinut să afirme public faptul că au ales Digi24 pentru că au crezut de la bun început în importanța acestui demers jurnalistic.

Paşaport diplomatic. Invitat - Philippe Gustin, ambasadorul Franţei la Bucureşti | Digi24
Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei, la „Pașaport diplomatic” | Digi24
Ana Blandiana îi acordă un interviu Mirunei, reporterul special al „Jurnalului pentru copii” | Digi24
Mircea Cărtărescu: Acest canal de televiziune este foarte bun! | Digi24
Oana Pelea, la „Conversații esențiale” | Digi24

Şi, dincolo de rating-uri sau audienţă de dragul audienţei, vorbele acestor oameni sunt tot ce ar trebui să conteze.

„Oameni de calitatea voastră să facă emisiuni culturale şi să fie pe post! Cât mai multe, pentru că omul care stă în faţa televizorului ce îi dai, aia cere. Aşa-i omul! Ce vede aia vrea. Şi dacă îi dai calitate, o să vrea calitate!”, a spus Oana Pellea.

„E greu cu cultura. În viaţă e greu cu cultura. Ideea e să nu abandonaţi. Cum să abandonaţi, atunci eu la ce mă mai uit?”, ne-a mărturisit Nae Caranfil.

„Pe bune, cum se zice, doresc succes acestui canal de televiziune, care este foarte bun din toate punctele de vedere, până acum. Şi sper să meargă aşa mai departe” - sunt vorbele lui Mircea Cărtărescu.

„Singura cale de a fi, nu numai a românilor, a oricărui om de pe acest pământ, este cultura”, consideră Mircea Albulescu.

„Până la urmă societatea asta nu are alt liant şi altă legătură decât matricea culturală şi educaţională. Dacă asta dispare, o să ne atomizăm. O să explodăm. Trebuie să faceţi asta. Este aproape misionarism”, ne-a spus Adrian Titieni.

Și emisiunea pentru copii se bucură de apreciere

Şi invitaţii „Jurnalului pentru copii”, oameni la fel de cunoscuţi şi de valoroşi, au ţinut să le ureze viaţă lungă într-ale televiziunii celor trei mici prezentatori: Sara, Miruna şi Radu.

„Aş vrea să vă felicit pentru ideea de a avea o emisiune pentru copii (...) de a ieşi puţin din tiparele sufocante ale aceloraşi discuţii şi de punere a problemelor! Simplul fapt că un copil se uită în jur şi întreabă este o împrospătare a peisajului uman pe care el îl vede şi mi se pare extraordinar că unei televiziuni i-a dat prin cap să prezinte aşa ceva!” - Ana Blandiana.

„Nu vă ascund faptul că în duminicile în care este emisiunea voastră, dimineaţa rămân pe emisiunea aceasta de copii, pentru că ne întoarce şi pe noi în timp şi ne dă şi posibilitatea să vedem ce copii frumoşi avem în România şi ce copii deştepţi avem!”, a fost mărturisirea făcută de Ion Crăciunescu.

„Sunteți de nota 10! Sunt fericit să văd emisiuni pentru copii şi-mi face plăcere să vin într-o emisiune moderată de copii şi în care noi, invitaţii, ne punem la dispoziţia voastră”, a exclamat celebrulAlexandru Arşinel.

Campania „România Din | interior”, un succes

Campania „România Din | interior”, cea prin care Digi24 a dezvăluit întreaga ţară aşa cum arată cu adevărat, în profunzime, a avut şi ea parte de ecouri foarte bune, demonstrând astfel că un demers jurnalistic serios nu rămâne neobservat.

„România, văzută din interior, prin Digi24, este altceva decât tabloid şi fals, este ceva ce îţi vine lângă suflet, ce ajunge lângă omul de pe stradă, la omul care trăieşte la ţară, omul care se ocupă de peşteri şi de ariile protejate, pentru că realitatea românească trebuie văzută aşa cum este ea. Şi asta îmi place foarte mult la voi, că reuşiţi să aduceţi realitatea lângă cei care doresc să o vadă aşa cum este ea, nu îmbrăcată în frişcă.” a spus Viorel Lascu, preşedintele Federaţiei de Speologie din România.

Digi24 are „Pașaport diplomatic”

Ambasadori ai marilor state ale lumii la Bucureşti au învestit cu încredere, la rândul lor, postul Digi24, prin emisiunea Paşaport diplomatic, singura de acest gen din peisajul media românesc. „Cred că momentul în care începi să lucrezi cu cineva vezi imediat dacă merge sau nu în direcţia bună. Nu am avut nicio îndoială, am avut doar multă încredere”, a declarat Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei la Bucureşti

„În primul rând am văzut un alt episod, cred că era cel cu colegul meu coreean şi am găsit conceptul emisiunii foarte interesant. În plus, prima emisiune Paşasport diplomatic pe care am făcut-o împreună a fost cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei şi am considerat că acestea sunt două motive foarte bune să particip la această emisiune şi nu am regretat deloc. Dovada este că mi-aţi făcut onoarea să mă mai intervievaţi de două ori, dintre care o dată pentru Ziua Naţională a României, şi asta mă bucură”, a mărturisit, franc, Philippe Gustin, ambasadorul Franței la București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri