DIGIVOX. Mesaj de la prima persoană care a ajuns cu tricolorul decupat pe acoperișul Comitetului Central

Data publicării:
gabriela1

FOTO: Paul Agarici, prin amabilitatea doamnei Gabriela Floare

„Felicitări pentru ceea ce faceţi!

Vă scriu în legătură cu evenimentele din decembrie 1989 şi o chestiune care pe mine mă sâcâie de foarte multă vreme. Extrem de multă lume spune că revoluţia română din '89 a fost de fapt o lovitură de stat. Nu domnilor! A fost REVOLUŢIE ! Sunt de acord că cineva a plănuit şi iniţiat aprinderea unei scântei, iar acest lucru trebuie cercetat şi scos la suprafaţă, dar milioanelor de români umiliţi şi înfometaţi (de mâncare, de cultură, de informaţie, de libertate, etc) nu le trebuia mai mult pentru a ieşi în stradă să-şi revendice demnitatea, drepturile şi libertatea.
Simt că revoluţia mi-a fost furată de două ori. O dată de către Iliescu & co., iar a doua oară de cei care spun că n-a fost revoluţie. Consider că nu sunt singura care gândeşte aşa şi că ar trebui să transmiteţi telespectatorilor faptul că românii au făcut revoluţia, nu americanii sau ruşii sau nemţii sau poate extratereştrii.
Eu personal am fost prima persoană care a ajuns cu tricolorul decupat pe terasa acoperişului clădirii CC-ului, după ce a plecat elicopterul cu Ceauşeştii. Ulterior am coborât pe balcon, cu steagul, după ce un "revoluţionar" ieşise pe terasă acoperişului să testeze un pistol găsit în clădire.

Bucuria şi eliberarea simţită în acea zi nu se pot descrie în cuvinte şi nici nu cred că voi mai putea simţi aşa ceva vreodată.

Menţionez că nu am certificat de revoluţionar şi nici nu am încercat să-l obţin, deşi imaginea mea este deseori folosită că simbol al revoluţiei.

Dacă aţi ajuns cu cititul până aici, vă mulţumesc!

Gabriela”.

Gabriela Florea și fotograful Paul Agarici FOTO: prin amabilitatea doamnei Gabriela Florea

FOTO: Paul Agarici, prin amabilitatea doamnei Gabriela Floare

FOTO: Paul Agarici, prin amabilitatea doamnei Gabriela Floare

FOTO: Paul Agarici, prin amabilitatea doamnei Gabriela Floare

La 25 de ani de la căderea comunismului, la Digi24 facem radiografia dictaturii roşii, punctăm momentele care ne-au schimbat istoria, dar mai ales mentalitatea. Descoperim împreună România Epocii de Aur, dar şi România liberă, prin ochii a trei generaţii de „oameni noi” - generaţia „decreţeilor”, generaţia Revoluţiei şi generaţia Facebook.

Prin campania „1989, Anul care a schimbat lumea” v-am prezentat imagini-document din perioada comunistă, fragmente din jurnalele de actualități și din filmele de propagandă. În fiecare zi, timp de un an, pentru cei care au trăit în comunism, dar mai ales pentru cei care astăzi au 25 de ani, Digi24 va prezentat „Imaginile comunismului”.

În aceste zile, când se împlinesc cei 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, comemorăm, rememorăm și tragem concluzii. Vă invităm și pe dumneavoastră să o faceți, trimițându-ne opinii, comentarii, fotografii la rubrica DigiVOX sau pe adresa de e-mail digivox@digi24.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri