25 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990. Filmul îngrozitoarei zile de 14 iunie 

Data publicării:
MINERI

Minerii, care tocmai ajunseseră ilegal în Gara de Nord, sunt salutaţi direct de preşedintele ales, Ion Iliescu. El le cere să ocupe ei Piaţa Universităţii.

Începe joia groazei: bucureştenii sunt bătuţi bestial, sediile partidelor de opoziţie sunt devastate, redacţiile ziarelor critice la adresa FSN sunt distruse.

În această seară, de la ora 21.00, Digi24 vă transmite o ediţie specială KM0 din Piaţa Universităţii. Vreme de două ore, Elena Vijulie şi invitaţii săi vor explica principalele momente ale evenimentelor din 13-15 iunie 1990, pornind de la zeci de interviuri cu participanţi la evenimente - înalţi oficiali, demonstranţi, victime ridicate de pe stradă, ofiţeri de informaţii şi mineri.

Au existat zvonuri despre venirea minerilor. Am fost foarte repede localizat, de altfel trebuia să fii de-al locului ca să ştii unde sunt scările. Ştiau foarte bine locul, au venit direct acolo, eram vreo 20 de de studente şi studenţi care au fost practic măcelăriţi de mineri şi de securişti. Măcelăriţi în sensul că au fost bătuţi crunt? Măcelăriţi la propriu pentru că a te bate cineva cu târnăcopul înseamnă că vrea să te omoare nu că vrea să te bată. Lovitura cu târnăcopul este tentativă de asasinat nu bătaie aşa ca în Rahova”, a declarat Mihai Gheorghiu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri