Dosarul Revoluției. C. T. Popescu: Sunt de acord cu Traian Băsescu

Data publicării:
Revolutie Bucuresti 1989-AFP Mediafax Foto-CHRISTOPHE SIMON

Pot să vă spun că angajamentul lui Kovesi din acea întâlnire, că va acționa cu celeritate în continuare în clarificarea dosarului Revoluției și al Mineriadelor, a fost cel care m-a determinat să o susțin pentru încă un mandat. (...) Dar Kovesi nu este o excepție. Nici Botoș nu a făcut lumină în dosarul Mineriadelor și al Revoluției, nici Kovesi și nici Nițu. Nițu mi-a promis înainte să-i semnez decretul de numire că se va ocupa de rezolvarea dosarului Revoluției. A avut un an. Ministrul justiției, Cazanciuc, a spus că termenul de un an este un termen rezonabil. Iar în vara anului trecut, l-am sunat pe Nițu, l-am întrebat în ce stadiu suntem în dosarul Revoluției. Mi-a zis că încă se lucrează. Cu câteva zile înainte să-mi termin mandatul, l-am sunat din nou. Mi-a spus că încă nu este gata. Ceva se întâmplă, oricât ar fi de binevoitori procurorii generali, există ceva în spatele lor care blochează acest dosar”, a declarat joi fostul președinte Traian Băsescu.

 Declarația fostului șef al statului a fost comentată la Digi24 de editorialistul Cristian Tudor Popescu:

(VIDEO. Cristian Tudor Popescu despre afirmațiile și motivațiile lui Traian Băsescu)

Traian Băsescu...are o capacitate formidabilă acest om, cred că e unic în lume ca politician – poate undeva prin Gabon, prin Rwanda să mai fie unul asemănător – o capacitate formidabilă de a prosti oamenii în față. Debitează niște năsărâmbe strigătoare la cer, fără să clipească. Ei, dar cât de idiot să fii, încât să iei în considerație afirmația că a numit-o pe dna Kovesi într-un nou mandat la conducerea Procuraturii Generale a României pentru că dna Kovesi și-a luat angajamentu'...Ce conducător, ce șef de stat, ce conducător de companie numește un șef de serviciu pe baza angajamentelor pe care și le ia acesta? (...) E necomentabil, n-am ce să discut...

De ce o face? Scopul este discreditarea dnei Kovesi, discreditarea DNA-ului, discreditarea SRI-ului. Dl. Băsescu este un scelerat politic, așa cum a demonstrat-o din 2004. (...) De ce? Pentru că are el un interes cu pupila sa, dna Udrea. Observați același stil și la dna Udrea, de la el a învățat în a arunca acele vibrații ale aerului cu privire la generalul Coldea, din care firește că n-a rămas nimic, n-avea ce să rămână. Dar ceva tot a reușit – o scădere a încrederii populației în DNA cu aproape 20 la sută. Asta a reușit doamna scelerată Udrea împreună cu dl Băsescu.

Ultima afirmație a domniei sale și anume că este ceva în spatele blocării acestui dosar al Revoluției și al Mineriadelor – aici sunt de acord, pentru că în aceste evenimente au fost implicate direct structuri ierarhizate, structuri militarizate ale statului. (...) Dacă se dorește, se poate găsi exact ce s-a întâmplat și cine este responsabil.

Această frână este dată de o solidaritate de structură. Oamenii care sunt acum la conducere în aceste structuri, deși tineri, au moștenit de la cei din jurul lor, mai bătrâni, acest spirit de corp, prost înțeles, acest spirit de protecție, de protejare (...).

Dacă s-ar aduce la cunoștința publicului că niște militari, de pildă, cu grad înalt, au avut rolul decisiv în asasinarea celor 1.600 de oameni în Revoluție, a morților din mineriade, acest lucru îi deranjează pe actualii responsabili din structurile de forță. Este un soi de tradiție. Urâtă, rea, dar tradiție”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Dosarul Mineriadei din iunie 1990 se redeschide

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri