Candidații își atrag alegătorii cu sloganuri scrise greșit

Data publicării:
2611sloganuri-35429

Este posibil să fie doar o stratagemă electorală menită să atragă atenţia. Pe alte afişe curg rime simple, uşor de memorat sau îndemnuri certate cu gramatica. Mai mult sau mai puţin inspirate, afişele electorale atârnă de cabluri, pândesc de după fiecare colţ şi tronează la intrarea în toate marile magazine.

Adevărul şi politica nu fac întotdeauna casă bună, iar promisiunile candidaţilor sunt de multe ori considerate fanteziste, dacă nu mincinoase. Candidatul ecologist Gabriel Rădună mege până la capăt pe cartea sincerităţii. Dacă aş spune că nu fur, nu aş fi crezut. Dacă aş spune că fur, aş trece drept un candidat neserios. De aceea, vă spun doar atât: Fur mai puţin ca ei!

Crudă sau gătita, folosită în aproape orice mâncare, ceapa nu lipseşte din nicio bucătărie. Partidul lui Dan Diaconescu a descoperit şi valoarea politică a acestei legume.

„Dârji ca Leonida la Termopile este sloganul democrat-liberalului Theodor Paleologu. El a avut şi un apel către simpatizanţii Alianţei România Dreaptă: Vă voi spune un singur lucru: Fiţi spartanii mei!”

Printr-un afiş electoral, un candidat trebuie să transmită multe în puţine cuvinte. Contează însă ca aceastea să nu sfideze gramatica limbii române. La loc de mare cinste, sloganul unui candidat este scris cu litere de-o schioapă. Din fotografia tipărită pe bannerul care tronează într-una din marile intersecţii ale Capitalei, citim îndemnul „Fii vigilent, dar cu un singur i. Acelaşi candidat, alte pasiuni - fotbalul şi rimele.

Rimele sunt şi pe gustul candidatului USL, Dumitru Pelican. Ce poate rezona mai bine cu Pelican decât un...„plan”?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri