Crin Antonescu la Digi24: „Singura cale spre normalitate este ca tot Victor Ponta să fie premier”

Data publicării:
0912crin 20antonescu-37816

E un scor pe care noi l-am așteptat. Prefer să trag concluzii după numărătoarea oficială a voturilor. E limpede că USL va avea o majoritate absolută în cele două Camere ale Parlamentului. Aritmetic, nu este nevoie de o alianță cu UDMR. S-ar putea să fie posibilă și binevenită în alt sens. Sunt deschis unor astfel de discuții, unei construcții de natură să asigure o majoritate suficientă pentru modificarea Constituției, care ar fi principalul motiv pentru care să examinăm cu UDMR o formă de asociere. Este prematur să vorbim despre o alianță de guvernare”, a declarat la Digi24 Crin Antonescu.

Liderul liberalilor spus că președintele Traian Băsescu este obligat de votul românilor să îl desemneze premier tot pe Victor Ponta. „Dacă tot vorbim cu atâta poftă și de atâta timp de normalitate, nu există decât o cale spre normalitate: desemnarea lui Victor Ponta de către Traian Băsescu ca premier. Orice altă formulă este una care caută criza și care ignoră votul oamenilor”, a precizat Crin Antonescu, care a vorbit și despre greutățile care îi așteaptă anul viitor pe români:

Nu știu dacă este vorba doar de un an dificil, dar 2013 va fi deosebit de greu. Nu există soluții ca să fie altfel. Sunt bucuros că în această campanie USL nu a dat promisiuni irealizabile și cred că asta ne-a dat credibilitate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri