Geoană: Ambiția mea este să desemnez prim-miniștri, nu să fiu prim-ministru

Data publicării:
12122012 20geoana-38228

Întrebat dacă prin această declarație vrea să spună că dorește să candideze la Președinție, Mircea Geoană a răspuns că în prezent îl preocupă mai mult „cămara goală” a României, referire la starea economică a țării.

La insistențele reporterului Digi24, Mircea Geoană a precizat că nu este vorba despre un anunț, ci mai degrabă despre o „ușoară ironie” la situația din decembrie 2009, când votul din România l-a desemnat pe fostul lider PSD câștigător al alegerilor prezidențiale, iar președintele Traian Băsescu a ieșit învingător grație voturilor din diaspora.

Mircea Geoană a mai fost întrebat ce va face, dacă președintele Traian Băsescu îl va nominaliza, totuși, în funcția de prim-ministru. Politicianul PSD a evitat să dea un răspuns tranșat, dar a subliniat că numai forul de conducere al partidului este abilitat să propună candidați.

Anterior, Mircea Geoană ținuse să infirme zvonurile că ar avea discuții pentru a fi desemnat premier și rugase „cu insistență” jurnaliștii să nu mai invoce numele său în acest context. „Deciziile PSD sunt cele care au valoare”, a mai spus fostul președinte al Senatului.

„Ambiția mea este să desemnez prim-miniștri, nu să fiu prim-ministru”, a declarat, în context, Mircea Geoană.

Președintele Traian Băsescu a cerut miercuri politicienilor să nu îl implice în disputele interne din USL, după ce marți le solicitase să nu mai facă presiuni pentru desemnarea premierului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri