ALEGERI MOLDOVA. Senator: „Mulți dintre ei votează partidul comuniștilor, dar nu au o bază ideologică reală”

Data publicării:
moldova

„La fel ca în România, eșicherul politic de dreapta este destul de dezagregat, această vizită a lui Klaus Iohannis va face în așa fel încât să lase de-o parte neînțelegerile partizane și să-i lase să meargă la vot, ăsta a fost și interesul nostru, să dăm un mesaj pentru o participare masivă la vot”, a spus senatorul la Digi24.

Acesta a mai spus că mulți basarabeni locuiesc în țări europene și că ei sunt principalii finanțatori ai celor care au rămas acasă. „Ceea ce au văzut că se întâmplă în România și mesajul justițiar care vine de peste Prut îi încurajează să privească mai mult spre Uniunea Europeană”, a explicat senatorul.

Pe de altă parte, sunt și cei care votează pentru Uniunea Vamală. „Știm cu toții, o eventuală trecere către Uniunea Vamală, pe partea care privește corupția va fi dezastroasă pentru UE”. 

Motivele pentru care oamenii votează pentru Uniunea Vamală nu sunt, potrivit senatorului, de ordin ideologic. „Mulți dintre ei votează partidul comuniștilor, fără ca partidul să fi avut mari realizări. Mulți s-au trezit că au un primar comunist în localitate sau au un prieten comunist, nu au o bază ideologică reală”, a spus Viorel Badea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri