Amânare în dosarul elevilor din Ştei eliminaţi la de la examenul de Bacalaureat

Data publicării:
Elevi examen ilustratie BAC- Getty images 08-6.07

Actualizare 16.20. Situaţia elevilor din Ştei, eliminaţi de la examenul de Bacalaureat pe motiv că ar fi copiat, este departe de a se lămuri. Curtea de Apel Oradea a amânat astăzi recursul Inspectoratului Şcolar Bihor la hotărârea instanţei care le-a dat câştig de cauză elevilor eliminaţi de la Bac. Motivul amânării este că reprezentanţii inspectoratului nu au achitat taxa de timbru!


Tinerii au câştigat în primă instanţă, dar Inspectoratul Școlar Bihor a făcut contestaţie care se judecă astăzi la Curtea de Apel Oradea. Decizia este definitivă. În cazul în care judecătorii Curții de Apel oradea vor admite contestația Inspectoratului, adeverințele cu care tinerii s-au înscris la facultate devin nule, iar înscrierile la cursurile universitare nu va fi valabilă.

De exemplu, una dintre elevele eliminate inițial și care a putut apoi să se înscrie la facultate a fost admisă la două specializări ale Universității din Timișoara, Medicină și Știinte Economice.

Tot astăzi, dar la Tribunalul Bihor, se va judeca cazul unui nou grup de elevi din Ștei. Și aceștia au contestat decizia de eliminare de la Bacalaureat și au dat în judecată Inspectoratul Şcolar Bihor. Ei speră să obținută suspendarea deciziei și să se poată înscrie la facultatea în sesiunea de toamnă.

Inspectoratul Şcolar Bihor, dat în judecată. Părinţii elevilor din Ştei eliminaţi de la Bacalaureat acuză un abuz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri