BACALAUREAT 2015. Solicitarea PNL pentru Ministerul Educaţiei

Data publicării:
Bacalaureat-Mediafax Foto-Nicu Mircea

FOTO Mediafax

Doar 60% dintre centrele de examinare au posibilitatea de a înregistra video și audio desfășurarea probelor scrise.

Articolul 6 (1) din Ordinul privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat prevede: „Comisiile de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti asigură dotarea cu camere de supraveghere video şi audio funcţionale a sălilor în care se desfăşoară probele examenului de Bacalaureat naţional, a sălilor în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi a sălilor în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise”.

„Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, încalcă nu numai Ordinul privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat, prin faptul că nu a asigurat 100% echipament pentru înregistrarea audio și video în sălile de examinare, ci și principiul egalității de tratament”, se arată într-un comunicat al PNL.

În comunicat se face trimitere la o declaraţie a ministrului Cîmpeanu din aprilie 2015. Acesta declara: "Este foarte posibil să revenim cu o modificare a ordinului de ministru din august 2014, prin care să recomandăm monitorizarea audio, suprapusă peste cea video acolo unde, din punct de vedere financiar şi tehnic, este posibil".

„Declarația ministrului Educaţiei, privită împreună cu metodologia elaborată de același minister, arată că acesta nu înțelege ce înseamnă condiții egale în cadrul unui examen național.

Această greșeală poate deschide posibilitate unică în România de a se contesta un examen național precum Bacalaureatul! Este inadmisibil ca elevii să fie discriminați, să fie tratați diferit pentru că Ministerul Educației fie este prins pe picior greșit, fie nu respectă legea.

În organizarea examenului de bacalaureat, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice nu mai poate dota ,în acest moment, toate centrele cu camere care pot înregistra și audio examenul. Pentru a nu înrăutăți situația, pentru a respecta egalitatea de tratament, PNL propune doar înregistrarea video a probelor de Bac”, potrivit sursei citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri