GALERIE FOTO. Andrelele lui Brâncuși, scoase la licitație

Data actualizării: Data publicării:
constantin brancusi

Mai multe obiecte care i-au aparținut sculptorului Constantin Brâncuși vor fi scoase la licitație și o parte din câștiguri vor fi donate campaniei de subscripție publică pentru „Cumințenia Pământului”. Doritorii pot achiziționa, printre altele, un pardesiu Burberry care i-a aparținut sculptorului, andrele create de artist, valize de voiaj și o cădelniță pe care o folosea Constantin Brâncuși. 

constantin brancusi

Licitația va avea loc pe 27 septembrie la Artmark. Obiectele scoase la licitație au aparținut mai bine de 20 de ani familiei Emilian Radu. 

„Prin Licitaţia de subscripţie publică ,,Cuminţenia Pământului’’, Emilian Radu se angajează să contribuie cu 50% din câştigurile aferente licitaţiei la campania de strângere de fonduri pentru ca opera lui Brâncuşi să reintre în posesia statului. Din respect pentru gestul domniei sale, Artmark va proceda la fel, donând campaniei de subscripţie comisionul ce revine în mod obișnuit Casei de la colecționarul vânzător”, se arată în comunicatul Artmark. 

Deschideți galeria foto de mai jos (click pe prima fotografie) pentru a vedea toate obiectele scoase la licitație. Sursa fotografiilor: www.artmark.ro. 

 

andrele brancusi
andrele brancusi

Colecţia aduce o noutate pentru spaţiul autohton, întrucât încorporează şi articole vestimentare ale maestrului sculptor, inclusiv haine de atelier, folosite în procesul creației sale, ce poartă urme de lucru cu dalta, găuri, perforații, vopseluri. 

O fotografie inedită cu Constantin Brâncuși lucrând la joagăr pentru ridicarea „Porții Sărutului", care a  fost surprinsă de dr. Micu Marcu pe 2 iulie 1938 are prețul de pornire de 3.000 de euro.

Licitația pornește de la 1.270 de euro pentru andrelele realizate de sculptor și ajunge la 6.150 de euro pentru o valiză de voiaj franțuzească pe care Constanin Brâncuși o folosea în vizitele sale în SUA. Pentru toate obiectele licitația pornește de la 50.000 de euro. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri