estiVALUL Digi | Botezul Dunării sau prima lecție de condus o barcă

Data publicării:
dunare macin - captura

Vremea

Vremea se menţine în continuare caldă şi frumoasă. La malul mării, se vor atinge astăzi, 30 de grade la umbră, norii vor fi puţini iar apa mării va fi perfectă, cu aproximativ 25 de grade Celsius. Şi la munte, va fi plăcut, cu 28, 29 de grade Celsius în Poiana Braşov şi la Stâna de Vale. Şansele pentru ploi de vară cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului vor creşte mai ales după lăsarea serii.

Agenda zilei

- vineri, 7 august - Plaja Digi, proiecția filmului Hotel Grand Budapest.
- sâmbătă, 8 august - Plaja Digi, Mamaia, la Summer Live Session, concert LOREDANA.

Recomandare

Pentru această săptămână vă propunem o aventură cu barca pe Dunăre. La aproape de 30 de kilometri de Brăila, ni se dezvăluie o lume încă necunoscută, cu istorie, poveşti și legende. Călătoria noastră are ca destinaţie Cetatea Troesmis şi ne poartă pe la poalele celor mai vechi munţi ai Europei, Munţii Măcin.

Pregătiți pentru a descoperi istoria Munților Măcin, mai bătrâni ca Alpii, am pornit spre lăsatul serii pe unul din brațele Dunării. Din Brăila am luat o barcă de cinci persoane, pe un traseu ce durează trei ore, până la Cetatea Troesmis.

Am avut parte și de prima lecţie de condus o ambarcațiune sau, cum se spune în limbaj marinaresc, am avut parte de botezul Dunării.

Am întâlnit turişti care fac acest traseu ori de câte ori au ocazia pentru că, deşi este acelaşi spectacol, cu aceeaşi distribuţie, decorul este mereu diferit.

Închirierea unei ambarcaţiuni cu conducător autorizat costă 150 de euro pentru patru persoane.

Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri