estiVALUL Digi. Mica Deltă a Moldovei

Data publicării:
jijia mica delta a moldovei 08 08 2015 captura

Larga Jijia este la 24 de kilometri de Iași. Rezervația se întinde pe o suprafață de peste 1000 de hectare și impresionează prin decorul asemănător cu cel din Dobrogea, cu întinderi de apă, stuf, aer curat și, evident, pescari.

Paul Bernacec, pescar: Îmi place că se găsesc absolut de toate: și păsări, și pește, și tot. Este liniște și cu restricțiile care sunt puse de șefii de fermă… e liniște și poți să te recreezi foarte plăcut.

În minidelta din Larga Jijia trăiește singura colonie de lopătari din ţară, în afară de cea din Delta Dunării. Tot aici se află și una dintre cele mai mari colonii de stârci din România.

„Cine se încumetă să facă o plimbare cu barca pe luciul celor 50 de heleștee din Larga Jijia poate asista la un spectacol fascinant, mai ales atunci când sutele de păsări își iau zborul”, transmite corespondentul Digi24 Teodora Tompea.

Larga Jijia este și cel mai cunoscut paradis al pescarilor din zonă. Fără să ținem cont de poveștile de pe malul bălții, ci doar de poze și filme, capturile sunt impresionante, peste 20 de kilograme.

Constantin Huian, administrator: Peștii care se pescuiesc în această zonă sunt speciile de apă dulce, deci crapul nostru autohton, care se găsește numai la Larga Jijia, deci este creația mea, cercetările pentru această rasă de crap au început în 89.

O partidă de pescuit în acest colț de rai costă 60 de lei, pentru cel mult 5 kilograme de peşte prins, în timpul zilei, şi 100 de lei pentru şederea timp de 24 de ore. Puteți să rămâneți peste noapte la pensiunile situate la marginea Iaşiului, la ieşirea spre vama Sculeni. Prețurile pentru o noapte de cazare variază între 50 și 100 de lei.


Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri