estiVALUL Digi | Turism la Coada Lacului

Data publicării:
coada lacului facebook

La 100 de kilometri de Oradea, la graniţa dintre judeţele Bihor şi Cluj, puteţi uita de agitaţia oraşului, la Coada Lacului. Un loc de poveste, unde liniştea, peisajele spectaculoase şi aerul curat sunt ingredientele unei vacanţe perfecte. Regiunea este ideală pentru sporturile nautice, pentru drumeţii şi ciclism. Şi cei care vor să pescuiască ori să vâneze găsesc aici locul perfect.

Lacul de la Barajul Leşu a fost dat în folosinţă în 1973 şi are o suprafaţă de 148 de hectare. Acum, zona superbă s-a transformat într-un sat de vacanţă şi se numeşte Coada Lacului.

Una dintre distracţiile de la Coada Lacului este sa te dai cu skijet-ul pe lac, pentru ca întreaga zonă îţi permite acest lucru.

Skijet-ul este alternativa mai mică şi mai ieftină a bărcii cu motor. Asta pe lângă adrenalina ce creşte odată cu viteza.

Cei care vin pe Valea Iadului pentru astfel de sporturi sau doar pentru plimbări pe munte se pot caza la una din zecile de pensiuni din lemn, toate amenajate în stil rustic, cu spaţii de joacă atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.

Preţul unei camere porneşte de la 60 de lei şi ajunge până la 100 de lei. Le oferim aer curat, verdeaţă multă, apa din spatele cabanei, loc de grătar, de făcut la ceaun şi multă linişte”, spune Marius Avram, proprietarul unei pensiuni.

Pentru a ajunge la Coada Lacului urmaţi DN1 de la Oradea spre Cluj-Napoca, iar în localitatea Bucea cotiţi dreapta spre Bulz. De acolo mai aveţi doar 20 de kilometri până la destinaţie.

Vremea

Vremea se menţine în continuare caldă şi frumoasă în majoritatea staţiunilor din ţară. La malul mării, se vor atinge, astăzi, 30 de grade la umbră, norii vor apărea din când în când, iar apa mării va fi perfectă, cu aproximativ 26 de grade Celsius şi cu valuri nu foarte înalte.

Şi la munte va fi plăcut, cu 29 - 30 de grade în Poiana Braşov şi la Stâna de Vale. Şansele pentru ploi de vară cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului vor apărea cu totul izolat.

Agenda zilei 

  • miercuri, 12 august, orele 18.00-20.00: Spectacolul Forţelor Navale, la Constanţa, spectacol susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale şi formaţiile artistice ale Cercului Militar Constanţa.

  • 12-14 august, Festivalul de Folclor pentru copii "Lina Chiralina", la Brăila


Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri