estiVALUL Digi | Via Ferrata de la Pietrele Negre

Data publicării:
via ferrata muntii apuseni captura 19 07 2015

Traseele de cățărare de tip Via Ferrata sunt amenajate după modelul celor din Munţii Dolomiţi, din Italia, şi oferă senzaţii unice, mai ales începătorilor, siliți să se caţere pe stâncile în care sunt înfipte cabluri, scări şi poduri metalice.

Mircea Petrescu, Salvamont Bihor: Traseu care se poate parcurge doar cu echipament special: cască, ham și o lonjă specială făcută pentru Via Ferrata.

„În timp ce parcurgeţi traseul trebuie să ştiţi că trebuie să mutaţi fiecare carabinieră peste această plachetă, una dintre carabiniere trebuie să rămână pe cablu pentru a fi mereu în siguranţă”, transmite Yvette Mîrza, corespondent Digi24.

Traseul are 200 de metri şi zeci de scăriţe de metal pe care trebuie să le urcaţi. După o jumătate de oră ajungem în vârf.

Mircea Petrescu, Salvamont Bihor: Suntem la o altitudine de 900-1.000 de metri. Din partea superioară a traseului se poate vedea o parte din Bihorul Sudic şi vârful Cucurbăta Mare, cel mai mare din Apuseni.

Coborâm de pe munte, de această dată prin pădure, şi după o jumătate o oră ajungem la maşină. Nu e cazul să ne oprim, pentru că Parcul Natural Apuseni mai are multe locuri de descoperit. La nici doi kilometri găsim o potecă ce ne duce într-un loc unic în Europa.

„Una dintre minunile Parcului natural Apuseni este Groapa Ruginoasă. Cei care au vizitat acest loc spun că seamănă cu Canionul Colorado din Statele Unite ale Americii”, transmite Yvette Mîrza, corespondent Digi24.

Cei care vor să poposească în zonă găsesc cele mai apropiate pensiuni în Arieşeni. O noapte de cazare, cu mic dejun și acces la piscină, costă cel mult 130 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri