Sari la conținut

Anghel Iordănescu, înainte de meciul cu Franţa: „Stranierii mei joacă în Turcia, Bulgaria, Israel şi Qatar”

 

„Absenţa lui Benzema nu mă bucură, dar nici nu mă întristează. Să nu le plângem de milă francezilor. Deschamps are de unde să aleagă. Dacă Franţa nu îl vrea pe Benzema, să ni-l dea nouă, dacă vrea şi jucătorul”, a glumit Anghel Iordănescu.

„Franţa ne este clar superioară. Deschamps are la dispoziţie jucători de clasă, care evoluează în Champions League şi în Europa League. "Stranierii" mei joacă în Turcia, Bulgaria, Israel şi Qatar. Dar asta nu înseamnă că ne-am predat. Toţi avem acelaşi obiectiv: să trecem de grupe”, a adăugat selecționerul, potrivit digisport.ro.

Pentru prima oară în istorie, România va juca în deschiderea unui turneu final. Selecţionerul a recunoscut că şi-ar fi dorit un adversar mai slab, chiar dacă evenimentul este unul important pentru fotbalul românesc.

„Nu mi-aş fi dorit să începem turneul contra Franţei, însă va fi un eveniment special pentru fotbalul românesc, pentru că vom fi văzuţi de întreaga planetă şi nu cred că vom apuca prea curând să mai jucăm în deschiderea unui turneu final. Egalul cu Spania este cel care îmi dă încredere pentru că Spania este o echipă apropiată de cea a Franţei, dar pentru noi meciurile cu Elveţia şi Albania sunt extrem de importante. Albania nu mai este o echipă mică. Are fotbalişti care joacă în Italia, Franţa sau Olanda. A progresat teribil de mult”, a adăugat Generalul.

Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:

10 iunie: Franţa - România
11 iunie: Albania - Elveţia

15 iunie: România - Elveţia
15 iunie: Franţa - Albania

19 iunie: Elveţia - Franţa
19 iunie: România - Albania

Campionatul European poate fi urmărit în rețeaua RCS-RDS pe canalul PRO TV, care transmite toate meciurile României și cele mai importante partide ale zilei.