Sari la conținut

Germania avertizează din nou: Ţinta teroriştilor ar putea fi finala EURO 2016

Foto: Gulliver / Getty Images

Thomas de Maiziere precizează, într-un interviu pentru agenţia Reuters, că ţara sa nu deţine indicii despre ameninţări concrete la adresa evenimentului fotbalistic. Dar că finala poate deveni o ţintă, având în vedere amploarea evenimentului. Franţa a mobilizat peste 90 de mii de militari, poliţişti şi agenţi ai serviciilor secrete pentru a asigura securitatea EURO 2016.

„Francezii sunt bine pregătiţi. Nu avem indicii concrete despre atacuri teroriste. Desigur, situaţia s-ar putea schimba pentru meciurile care au mai rămas. A fost corect că nu au anulat evenimentul sau că nu au luat prea mult în considerare ce ar putea face teroriştii. Ar fi însemnat prima victorie a acestora”, a declarat Thomas de Maiziere, ministrul de Interne al Germaniei.

Competiţia fotbalistică se desfăşoară într-o ţară aflată deja în stare de urgenţă încă de anul trecut, din noiembrie, după atacurile teroriste din Paris în care şi-au pierdut viaţa 130 de persoane.

Cu câteva zile înaintea începerii EURO 2016, Biroul Poliției Criminale federale din Germania a anunţat că meciul de deschidere, cel dintre dintre România și Franța, și finala competiției, de pe 10 iulie, ar putea fi vizate de teroriști islamiști.