Huliganul rus Alexander Şprigin, expulzat după meciul cu Anglia, a revenit în Franţa

Data publicării:
rusul

 

Alexander Şprigin / FOTO: TWITTER

Alexander Şprigin fusese expulzat după incidentele de la Marsilia, iar sâmbătă, la sosirea la Moscova, a afirmat că vrea să revină în Franţa, scrie news.ro.

Şprigin a anunţat că el şi ceilalţi 19 suporteri ruşi expulzaţi din Franţa au bilete la meciul cu Ţara Galilor, de la Toulouse, din ultima etapă a fazei grupelor Campionatului European.

Douăzeci de fani ruşi, implicaţi în incidentele de la Marsilia de la meciul Anglia - Rusia, au fost expulzaţi sâmbătă. Printre aceştia se afla şi Alexander Şprigin, liderul singurei organizaţii oficiale a suporterilor echipei naţionale a Rusiei, susţinută şi finanţată de federaţia de fotbal de la Moscova. Fost ultras al echipei Dinamo Moscova şi simpatizant al extremei dreapta, Şprigin este un apropiat al ministrului Sporturilor, Vitali Mutko, şi apare în multe fotografii alături de preşedintele Valdimir Putin.

Justiţia franceză a anunţat că fanii ce vor fi expulzaţi nu au putut fi condamnaţi deoarece nu apar clar în înregistrările video.

Numeroşi suporteri englezi, ruşi şi francezi s-au bătut, la 11 iunie, în zona Portului Vechi din Marsilia, cu câteva ore înainte de meciul dintre Rusia şi Anglia, scor 1-1. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani.

Joi, trei suporteri ruşi au primit condamnări de un an, un an şi jumătate şi respectiv doi ani de închisoare cu executare pentru implicarea în violenţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri