Reacţii. Cum privesc jucătorii români meciul din debutul Euro 2016

Data publicării:
andone si adil rami - GettyImages-539268188

©FOTO: Gulliver/GettyImages

"Ieşim de pe teren cu capul sus. Echipa a luptat mult, cred că s-a jucat bine, ştiam ce echipă aveam în faţă, din păcate până la urmă s-a pierdut. Câteodată în fotbal se întâmplă astfel de lucruri. Păcat, pentru că s-a luptat mult, s-a alergat mult, echipa tot timpul a fost cu inima pe teren şi nu putem reproşa nimic absolut nimănui. A fost un meci foarte greu. Se putea scoate un rezultat mai bun, cel de egalitate era un rezultat corect", a spus Florin Andone, citat de News.ro.

El a precizat că speră ca România să obţină victoria în următorul meci de la Euro-2016, cu Elveţia. "Mergem cu gândul şi cu inima înainte. Sperăm să facem o prestaţie bună contra Elveţiei şi să câştigăm".

"Din păcate până la urmă, am pierdut acest meci. În fotbal se mai întâmplă astfel de lucruri. Păcat. S-a alergat mult, echipa a fost cu inima pe teren şi nu avem ce reproşa nimănui. A fost un meci foarte greu, ştiam că va trebui să ne ajutăm, să ieşim la contraatac. E foarte greu să joci cu o asemenea echipă. Cred că egalul era un rezultat corect. Ştiam că va fi foarte greu, că vom avea nişte adversari cu nume foarte mari. Din păcate, s-a pierdut, ce să facem? Mergem cu gândul şi cu inima înainte, sperăm să câştigăm cu Elveţia" a declarat Florin Andone la ProTV, potrivit digisport.ro.

Andone a mai spus că nu are dureri la mâna la care a purtat un bandaj special. "Nu am dureri la mână, e un pic incomod, dar am putut să joc. Nu cred că este nicio problemă", a adăugat fotbalistul.

"Un egal ar fi fost mai corect. Am avut o mare ocazie în debutul meciului. Franţa are jucători valoroşi, dar noi am contracarat prin muncă. Din păcate am pierdut în minutul 89. Moralul este bun, am reuşit un joc de calitate. Cu patru puncte ne putem califica chiar de pe locul 2", a spus mijlocașul și Adrian Popa la Digi Sport.

"Ştiam că întâlnim o echipă foarte bună, dar eram conştienţi că dacă vom sta bine în teren le vom crea probleme. Păcat că am pierdut acest joc, însă evoluţia ne dă speranţe pentru meciurile viitoare", a declarat Bogdan Stancu, cel care a și marcat pentru echipa României. Cu toate că a marcat la un turneu final, nu se poate declara mulţumit de evoluţia sa, având în vedere că a ratat două ocazii, una chiar foarte mare, la începutul meciului.

"Rămân cu un gust amar, chiar dacă am marcat. Puteam să mai înscriu şi îmi pare foarte rău că nu a intrat mingea în plasă. Sper ca în meciurile următoare să fim mai norocoşi", a mai spus vârful tricolorilor, pentru ca apoi să detalieze ce sentimente l-au încercat înainte de penalty-ul executat: "Am mai bătut penalty-uri importante, nu a fost ceva special. Am avut încredere în mine, nu pot spune că au fost emoţii".

Fundaşul Cristian Săpunaru a declarat vineri seară, după meciul cu Franţa, scor 1-2, că este mulţumit de prestaţia "tricolorilor" şi că speră ca România să se prezinte la fel la jocul următor din grupa A, cu Elveţia.

"Ştiam că o să fie un meci greu. Trebuie să fim supăraţi pentru că nu s-a terminat la egalitate acest meci. Noi ca echipă am făcut un meci bun. Am avut două ocazii mari de a înscrie, am înscris un gol. Cred că meritam mai mult din acest meci. Eu sunt mulţumit de ce au făcut colegii mei şi sperăm ca la meciul următor să ne prezentăm la fel. Această ţară merită o echipă calificată în optimi sau în sferturi", a spus Săpunaru.

Reprezentativa României a fost învinsă de selecţionata Franţei, scor 2-1 (0-0), în primul meci al Campionatului European, disputat, vineri, pe Stade de France.

Golurile au fost marcate de Giroud '58 şi Payet '89 pentru Franţa, respectiv Stancu '65 (penalti).

România va evolua în etapa a doua a grupei, miercuri, de la ora 19.00, cu Elveţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri