Tătărușanu, titular în echipa celor mai slabi jucători din faza grupelor, la Euro 2016

Data publicării:
tatarusanu 1

Foto: Gulliver/GettyImages

În echipă și-au făcut loc mai mulți jucători ale căror echipe au mers mai departe. Practic, dintre cei 11 fotbaliști prezentați de jurnaliștii italieni, doar patru nu vor mai avea ocazia să evolueze la acest Campionat European.

Jurnaliștii de la Calciomercato notează că greșeala goalkeeperului din meciul cu Albania a trimis naționala României acasă, dar subliniază că lui Tătărușanu nu i se poate reproșa nimic la golul încasat de la Giroud, în disputa cu Franța.

Linia defensivă este formată din Alaba (Austria), Pepe (Portugalia), Lichsteiner (Elveția) și Evra (Franța), cu mențiunea că ultimii trei vor evolua probabil și în optimile de finală. Lichsteiner și Evra au comis penalty-urile din care România a marcat singurele sale goluri de la Euro 2016, Alaba a fost inexistent în echipa Austriei deși ar fi trebuit să fie liderul din teren, în timp ce Pepe a comis destule erori într-o defensivă a Portugaliei care a încasat patru goluri în trei meciuri.

Mijlocul este format din Konoplyanka (Ucraina), Kovacic (Croația), Gotze (Germania). Ucraina a fost singura echipă care a terminat competiția cu 0 puncte și fără gol marcat, în condițiile în care jucătorul legitimat la Sevilla ar fi trebuit să asigure productivitatea ofensivei. Kovacic nu a reușit să-și facă loc în echipa Croației nici măcar atunci când Modric a fost menajat în timp ce Gotze și-a pierdut din strălucirea afișată la Campionatul Mondial din Brazilia.

Tripleta din atac îi cuprinde pe Ibrahimovic (Suedia), Lewandowski (Polonia) și Kane (Anglia). Niciunul dintre cei trei nu a reușit să înscrie la Euro 2016, cu mențiunea că ultimii doi vor continua în competiția care are loc pe pământ francez. Deși înainte de startul turneului erau priviți ca principalii candidați pentru titlul de golgheter, cei trei atacanți au câte un 0 la capitolul reușite.

Echipa celor mai slabi jucători în grupe:

Tătărușanu (România) - Lichsteiner (Elveția), Pepe (Portugalia), Alaba (Austria), Evra (Franța) - Konoplyanka (Ucraina), Kovacic (Croația), Gotze (Germania) - Lewandowski (Polonia), Ibrahimovic (Suedia), Kane (Anglia).
Antrenor: Leonid Slutsky.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri