Actorul Levente Molnar: Nominalizarea „Son of Saul” la Oscar - o bucurie foarte mare

Data publicării:
levente molnar - crop getty 1

 

 ©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Tocmai am ajuns la Londra. A fost foarte mare bucuria”, a declarat Levente Molnar, după anunțarea nominalizărilor la Oscar.

Filmul „Son of Saul” regizat de Laszlo Nemes (Ungaria) este nominalizat la Oscar, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât engleza”, alături de „Embrace of the Serpent” (Columbia), „Mustang” (Franța), „Theeb” (Iordania) și „A War” (Danemarca).

Gala Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles.

Dacă suntem sănătoși, vom fi acolo”, a spus actorul.

„Son of Saul” prezintă ororile din lagărul de concentrare de la Auschwitz.

Levente Molnar a spus că, artistic, lucrul la acest film a reprezentat pentru el o perioadă extraordinară. „A fost o experiență de muncă foarte bună. Doresc tuturor colegilor actori să li se întâmple ce mi s-a întâmplat mie. A fost o muncă bine pregătită, foarte focusată, foarte concentrată. A însemnat tot ce poate să aibă cuvântul „muncă” pozitiv”, a adăugat actorul.

El a spus că regretă că propunerea României la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” nu a primit o nominalizare. „Îmi pare foarte rău că filmul domnului Radu Jude, „Aferim”, nu a avut această șansă anul acesta. Era un film care merita”, a spus el.

„Son of Saul” a câștigat, duminică, Globul de Aur pentru „cel mai bun film într-o limbă străină”. Levente Molnar a spus că, la această gală de premiere, l-a emoționat apropierea de Sylvester Stallone, care a câștigat un Glob de Aur pentru rolul secundar din „Creed”. „Când eram mici, alergam pe strada Transilvaniei ca Rocky. La gală am fost „atins la umăr” de Sylvester Stallone”, a mărturisit artistul.

Filmul „Son of Saul” va rula în cinematografele românești începând din 11 martie, iar Levente Molnar spune că își dorește ca această producție să creeze dialog.

Mi-aș dori foarte mult să vedem acest film și să discutăm foarte mult după vizionarea lui. Nu este un film ușor de văzut, este un film care merită discutat”, a adăugat actorul.


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri