C.T. Popescu: Nu cred că a fost fericit DiCaprio că a luat acest premiu

Data publicării:
dicaprio oscar getty

„S-a făcut dreptate, nu și justiție. DiCaprio îl merita, merita un Oscar, fără discuție. Rămân la părerea că nu acest rol e cel pentru care ar fi trebuit să ia Oscarul, dar e de admirat DiCaprio pentru modul în care a știut să-și conducă evoluția ca actor”, a spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a povestit că, după ce a văzut „The Revenant” și alte filme recente cu Leonardo DiCaprio, a văzut un film din 1993 în care a jucat actorul, „What’s eating Gilbert Grape”, care i-a adus acestuia prima nominalizare la Oscar.

„Avea 19 ani. Excepțional, juca rolul unui adolescent, să spunem, cu probleme mentale. De fapt, era un adolescent prost de bun. Și această caracteristică a lui îi făcea pe unii să creadă că e defavorizat mental. Un personaj absolut de neuitat prin modul în care joacă la 19 ani DiCaprio”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Pe urmă s-a întâmplat ceva în viața lui care a fost și foarte bun, dar și rău: patru ani mai târziu, DiCaprio ajunge o stea, o supernovă cinematografică mondială jucând rolul principal din giganticul block-buster Titanic, care sparge toate clasamentele tuturor timpurilor din cinema. Ar fi putut să continue pe linia asta, dacă îl interesau doar gloria și banii, până când îi obosea imaginea și sistemul îl scuipa fără milă. Meritul lui DiCaprio e că nu s-a complăcut în situația asta”, a adăugat el.

Așa se explică faptul că filmele lui DiCaprio au fost diferite și că a încercat roluri diverse, căutând să realizeze ceva valoros actoricește, a arătat jurnalistul.

„Cred că asta trebuia premiat în primul rând – și e bine că a fost premiat – pentru faptul că nu s-a complăcut în soluția simplă a băiatului frumos, cu succes la fete, care i-ar fi asigurat un drum ușor, dar fără urme în cinema”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

„A fost ceva, totuși, forţat în acest Oscar. Faptul că i-a fost acordat ţine de o presiune mediatică enormă care s-a exercitat”, a mai spus jurnalistul.

Urmăriţi în materialul video de mai jos comentariile integrale ale criticului de film Cristian Tudor Popescu la Digi24:

Citiți și:

OSCAR 2016|„The Revenant”, explicat de DiCaprio și Inarritu
„The Revenant”, ridiculizat de C.T. Popescu: N-am înțeles nici până acum ce se întâmplă în capul dlui Inarritu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri