Sari la conținut

Filmele cu cele mai multe trofee Oscar

Recordul pentru cele mai multe statuete luate de o singură producţie - unsprezece la număr - a fost stabilit de "Ben Hur", în anul 1959.

Performanța nu a fost depăşită până acum, doar egalată, de două alte superproducții : "Titanic", în 1997, şi "The Lord of The Rings 3: The Return of the King", în 2003.

Aceste filme-campioane seamănă între ele: au avut bugete grandioase, mare succes la box-office şi sunt regizate de cineaşti care ştiu să captiveze publicul: William Wyler, James Cameron si Peter Jackson.

Dintre cele trei titluri, "The Lord of the Rings" este singurul care a câştigat o statuetă la toate categoriile la care a fost nominalizat. Cu toate acestea, filmul regizat de Peter Jackson nu a fost şi stăpânul interpretărilor. Niciun actor din distribuţie nu a ajuns pe lista nominalizărilor pentru prestaţia din Lord of the Rings.

Şi totuşi, cum se explică succesul acestor filme? Răspunsul îl aflăm dacă ne uităm la stilul de lucru al celor trei regizori: William Wyler a fost poreclit "Încă o dublă", pentru că era veşnic nemulţumit. După terminarea filmărilor, membrii echipei lui Cameron şi-au făcut tricouri pe care era inscripţionat mesajul "Am supravieţuit abisului", iar Peter Jackson le repeta obsesiv colegilor săi de pe platoul de filmare: "Daţi 110% din voi". Şi chiar au dat!


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.