Filmele cu cele mai multe trofee Oscar

Data actualizării: Data publicării:
oscar 2017

cai ben hur

Chiar şi o singură statuetă Oscar câştigată poate să impulsioneze sau să distrugă o carieră. Însă, când primeşti mai multe, eşti împăratul lumii.

Recordul pentru cele mai multe statuete luate de o singură producţie - unsprezece la număr - a fost stabilit de "Ben Hur", în anul 1959.

Performanța nu a fost depăşită până acum, doar egalată, de două alte superproducții : "Titanic", în 1997, şi "The Lord of The Rings 3: The Return of the King", în 2003.

Aceste filme-campioane seamănă între ele: au avut bugete grandioase, mare succes la box-office şi sunt regizate de cineaşti care ştiu să captiveze publicul: William Wyler, James Cameron si Peter Jackson.

Dintre cele trei titluri, "The Lord of the Rings" este singurul care a câştigat o statuetă la toate categoriile la care a fost nominalizat. Cu toate acestea, filmul regizat de Peter Jackson nu a fost şi stăpânul interpretărilor. Niciun actor din distribuţie nu a ajuns pe lista nominalizărilor pentru prestaţia din Lord of the Rings.

Şi totuşi, cum se explică succesul acestor filme? Răspunsul îl aflăm dacă ne uităm la stilul de lucru al celor trei regizori: William Wyler a fost poreclit "Încă o dublă", pentru că era veşnic nemulţumit. După terminarea filmărilor, membrii echipei lui Cameron şi-au făcut tricouri pe care era inscripţionat mesajul "Am supravieţuit abisului", iar Peter Jackson le repeta obsesiv colegilor săi de pe platoul de filmare: "Daţi 110% din voi". Şi chiar au dat!


Cea de-a 89-a ediție a Galei Premiilor Oscar este transmisă în direct de la Los Angeles pe 26 februarie şi poate fi vizionată şi fără traducere în limba română la Digi24 şi Digi Film.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu din faţa renumitului Dolby Theatre din Hollywood, interviurile, ţinutele şi Gala Oscar prezentată de Jimmy Kimmel se văd în noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 februarie), la Digi24 şi Digi Film, de la ora 02:00 şi până în jurul orei 07:30.

Intraţi pe site-urile digi-film.ro sau digi24.ro, propuneţi favoriții dumneavoastră şi puteţi câştiga produse originale OSCAR sau unul din cele trei sisteme Home Cinema performante! Pentru mai multe detalii, accesaţi digi-film.ro sau digi24.ro. Înscrierile la concurs au loc în perioada 24-26 februarie, iar tragerea la sorți are loc pe 27 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri