Sari la conținut
News Alert

OSCAR 2016. Cel mai dorit trofeu din industria filmului, un blestem pentru multe dintre actrițele care l-au câștigat

O statuetă Oscar este în general motiv de mare bucurie pentru persoana care o primeşte. Pentru actriţele de la categoria cel mai bun rol principal, trofeul s-a dovedit de multe ori a fi... un blestem. Cel puțin asta susține presa de peste ocean. Jurnaliștii străini au constatat că multe actriţe premiate au fost înşelate de parteneri sau au divorţat la puţin timp după ce au plecat acasă cu statueta.

Prima victimă a fost Claudette Colbert, premiată în anul 1935 pentru rolul din „It Happened One Night”. Aceasta a divorțat la doar câteva luni după ce a câștigat premiul Oscar. Se pare ca soțul ei nu a acceptat faptul că are o partenera de succes. Au urmat Bette Davis, Joan Crawford, Barbra Streisand şi Jane Fonda.

Lista norocoaselor ghinioniste a fost completată în ultimii ani de Julia Roberts, Halle Berry, Charlize Theron, Kate Winslet, Reese Witherspoon, Sandra Bullock şi Jennifer Lawrence. 


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.