OSCAR 2016 | Cine va fi cel mai bun regizor?

Data publicării:
Alejandro Gonzalez Inarritu premiu regizori GettyImages-508850322-1

Totuși, Academia de Film și-a atras critici negative și anul acest prin ignorarea unor cineaști. Astfel, cinefilii spun că Ridley Scott , care a regizat „The Martian” și Steven Spielberg, regizorul peliculei „Bridge of Spies”, ar fi trebuit sa fie printre nominalizaţii acestei categorii.

Regizorul „The Big Short”, la prima nominalizare

Adam McKay, scenarist, regizor și actor, este pentru prima dată în cariera nominalizat la Oscar, pentru super producția „The Big Short”. Pelicula, scrisă și regizată de McKay, spune povestea descoperirii unei fraude de proporții în sistemul bancar american, care a dus la declanșarea crizei economice mondiale din 2008.

Scenariul este adaptat după cartea cu acelaşi nume.

„Era o combinație prea bună de personaje, informații și energie ca să nu fac un film din asta", a declarat McKay.

Pelicule despre economie s-au mai făcut, însă regizorul a vrut ca „The Big Short”să ofere detalii, să explice termeni economici complecți pe înțelesul tuturor. . Trucul la care a apelat regizorul a fost să includă în acțiune personaje celebre cu numele lor reale pentru a explica anumiți termeni în cuvinte simple.

Regizorul și-a dorit atât de tare să facă filmul încât a luat totul foarte în serios. Totuși, spune el, și-a dat seama că face un film important abia în ziua când i-a avut pe platoul de filmare în același timp pe Brad Pitt, Ryan Gossling și Steve Carell, iar Angelina Jolie a trecut să își salute soțul.

„Mad Max”, o operă punk-rock

La trei decenii după ce a creat seria orginală „Mad Max” cu Mel Gibson și Tina Turner, George Miller revine cu o variantă care i-a lăsat pe fanii filmelor de acțiune cu gura cascată. Regizorul în vârstă de 70 de ani a dovedit în 2015 că este mai în formă ca niciodată.

Astfel, Miller a creat o lume post-apocaliptică fascinantă, periculoasă și plină de viteză. Cursa contra- cronometru în care cele două personaje, Furiosa și Max, își caută libertatea, a fost pretextul perfect pentru regizorul american să pună în scenă o adevarată operă punk-rock.

Deși pare greu de crezut, George Miller a folosit mai puține efecte speciale decât v-ați imagina. Mașinile spectaculoase sunt reale, accidentele, la fel, exploziile s-au întâmplat și ele în realitate, Tom Hardy chiar a fost legat de automobilul cu care este alergat prin deșert, iar Charlize Theron s-a ras în cap din proprie inițiativă. Filmările au avut loc în deșertul Namib din sud-vestul Africii, iar actorii au filmat ore întregi în soare timp de 130 de zile.

Alejandro Inarritu, favoritul în cursa pentru cel mai bun regizor 

Premiat anul trecut cu Oscar pentru „Birdman”, Alejandro Inarritu este și anul acesta favorit, cu „The Revenant”, un film cu totul diferit faţă de ce a creat până acum. Inarritu este cunoscut ca fiind extrem de dificil și recunoaște că este exigent și obsedat de detalii.

Cineastul a vrut un realism aparte în filmul său, așa că scenele au fost gândite și planificate la sânge. S-au tras maximum două duble pentru fiecare scenă și au fost folosite cât mai puține efecte speciale. Întreaga echipă a îndurat frigul luni de zile la filmare, iar Leonardo DiCaprio chiar a filmat dezbrăcat în plină iarnă.

Inarritu a lucrat pe bucăți, pe secvențe, folosind doar lumina naturala, de care putea profita doar câteva ore pe zi.m Într-un final, „The Revenant” a ieșit ce vedem astăzi: un film care a stârnit extrem de multe controverse și care are lipici la toate premiile importante. Cu aceasta peliculă, criticii spun ca Inarritu duce cinematografia la un alt nivel.

 

Regizorul „Room”, pe lista cineaștilor nominalizați pentru cel mai bun regizor 

Regizorul Lenny Abrahamson a găsit-o ușor pe Brie Larson, intrepreta lui Joy, tânăra mamă ținută prizonieră în magazia unei case. În schimb, a fost o adevarată provocare pentru el să găsească copilul perfect pentru rolul lui Jack, băiețelul de cinci ani a cărui lume este camera în care s-a născut. În realitate micul actor, Jacob Tremblay avea șapte ani în timpul filmărilor. Pentru a-l ajuta să fie cât mai natural în interpretare, regizorul a decis să filmeze scenele în ordinea exactă din scenariu.

Filmul „Room” este ecranizarea cărții cu același nume. Lenny Abrahamson a colaborat cu autoarea cărții, Emma Donoghue, care a fost prezentă pe platourile de filmare pentru a ajuta ca atmosfera din carte să se regăsească și în film.

Abrahamson spune că a creat un film surprinzator, pentru că titlul induce ideea unei povești de groază, când, de fapt, este vorba despre regăsire, libertate şi constrângeri.

 

Tom McCarthy a spus povestea jurnaliștilor care au scris despre abuzurile sexuale ale preoților catolici 

În mod surprinzator, Tom McCarthy a jucat în mai multe filme decât a regizat. Și-a început cariera ca actor, dar s-a îndrăgostit de regie. „Spotlight” este al cincilea film din cariera sa de regizor.

De religie catolică și fost elev al colegiului din Boston care este un punct important în film, Tom McCarthy a fost martor al vremurilor în care cardinalul Law era cel mai puternic om din comunitatea catolică din oraş.

McCarthy a declarat că este puternic legat de subiectul filmului „Spotlight” și că a simțit că menirea lui este să spună povestea așa cum s-a întâmplat. Pentru el, cea mai dificilă parte în realizarea acestui film a fost să stea de vorbă cu victimele reale, abuzate de preoții catolici.

Când vorbește despre filmul său, McCarthy spune că este „incredibil, inteligent și onest".


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, în noaptea de 28 spre 29 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 7 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.

Gala premiilor Oscar, transmisă în exclusivitate în România de Digi24 și Digi Film, va putea fi urmărită cu traducere sau sunet original.

Votează-ți favoriții la Premiile Oscar® 2016 și câștigă unul din cele trei sisteme Home Cinema! Dacă favoriții tăi iau Oscarul acasă, vei intra automat în tragerile la sorți pentru câștigarea premiilor! Te poți înscrie în concurs în perioada 22 februarie, ora 09:00 și până la 28 februarie, ora 23:00, prin una din următoarele medii: http://www.digi-film.ro/contests/oscar-2016 sau  http://www.digi24.ro/concursuri/oscar2016/.

Luni, 29 februarie 2016, toți participanții care au răspuns corect la minimum o întrebare, vor fi incluși în tragerea la sorți pentru 3 sisteme Home Cinema.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri