Sari la conținut

OSCAR 2016 | Jack Nicholson, actorul cu cele mai multe premii și nominalizări la Oscar

Cel mai recent Oscar primit de Jack Nicholson a fost pentru rolul din „As Good As it Gets”. FOTO: Gulliver/Getty Images 

Jack Nicholson a primit prima nominalizare în anul 1970, pentru rolul secundar din „Easy Rider”. Dar primul său Oscar a venit odată cu a cincea nominalizare, pentru rolul principal din „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

Cel mai recent trofeu l-a primit in 1998, pentru rolul principal din „As Good As it Gets”. În plus, Nicholson a mai fost premiat şi pentru rolul secundar din „Terms of Endearment”.

El este unul dintre cei patru actori care au primit nominalizări pe parcursul a cinci decenii de activitate, alături de Michael Caine, Paul Newman şi Laurence Olivier. 

Nicholson este un invitat permanent la gala premiilor Oscar şi a înmânat de-a lungul timpului de opt ori statueta pentru „Cel mai bun film”. Cel mai recent, acest lucru s-a întâmplat în 2013, alături de prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama.

Doar doi actori s-au apropiat de performanţa lui Nicholson. Ambii au primit câte trei Oscaruri pentru interpretare. Daniel Day-Lewis are acasă trei trofee dintr-un total de cinci nominalizări, iar Walter Brennan a fost premiat pentru trei roluri secundare.

Multe lucruri s-au schimbat în cetatea filmului de când Jack Nicholson joacă şi se joacă. Un lucru a rămas constant: ochelarii de soare pe care marele actor îi poartă cu orice ocazie. 


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.