Sari la conținut

OSCAR 2016 Meryl Streep, actrița cu cele mai multe nominalizări la Oscar

MERYL STREEP- GETTY

Foto: Getty Images

Statueta mult-dorită a ajuns în mâinile ei pentru prestaţia din drama „Kramer vs. Kramer” din 1979.

Al doilea Oscar l-a primit pentru rolul din „Sophie's Choice”. Celebra secvenţă în care naziştii o smulg pe fiica Sofiei din braţele sale a rămas în memoria colectivă. Meryl Streep a povestit în repetate rânduri că momentul nu a fost „jucat”, ci pur şi simplu... „simţit”.

Cel mai recent Oscar primit de actriţă a fost pentru „The Iron Lady”, filmul din anul 2011 în care a interpretat-o pe Margaret Thatcher.

Ambiţie, modestie, talent şi multă muncă. Puţină lume ştie că Meryl Streep a fost o perioadă chelneriţă, pentru a-şi putea plăti masteratul în arte la Yale, absolvit în 1975. Un an mai târziu, lua premiul Tony.

Streep povesteşte că la primele Globuri de Aur la care a participat a purtat rochia de la nuntă, fiindcă nu avea bani să-şi cumpere una nouă.

Meryl Streep are patru copii. Trei dintre ei sunt actori.


Cea de-a 89-a ediție a Galei Premiilor Oscar este transmisă în direct de la Los Angeles pe 26 februarie şi poate fi vizionată şi fără traducere în limba română la Digi24 şi Digi Film.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu din faţa renumitului Dolby Theatre din Hollywood, interviurile, ţinutele şi Gala Oscar prezentată de Jimmy Kimmel se văd în noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 februarie), la Digi24 şi Digi Film, de la ora 02:00 şi până în jurul orei 06:30.