Actrița cu cele mai multe nominalizări la Oscar

Data actualizării: Data publicării:
MERYL STREEP- GETTY
Foto: Getty Images
MERYL STREEP- GETTY
Foto: Getty Images

Când spui Meryl Streep în aceeași propoziție cu Premiile Oscar, nu ai cum să nu-ți amintești de Meryl Streep autoironizându-se: „Her. Again!”, în traducere „Ea, din nou!”. Asta pentru că are o carieră de peste 35 de ani, 20 de nominalizări şi trei Oscaruri câştigate. În ultimul deceniu, Meryl Streep se poate lăuda că a fost nominalizată de către Academia Americană de film la un interval de doi ani.

Meryl Streep este din nou în cărţi pentru un Oscar, cu rolul unui personaj real. Florence Foster Jenkins a fost o americancă excentrică al cărei vis era să cânte, în ciuda faptului că nu avea talent. Deşi a fost luată în derâdere la vremea respectivă, Florence este cunoscută pentru faptul că nu a renunţat la pasiunea ei. La fel ca personajul său, Meryl Streep nu are de gând să se retragă de pe scenă. Din cu totul alte motive, evident.

Meryl Streep, actriţa care are cele mai multe nominalizări din istoria Academiei Americane de Film, s-a făcut remarcată odată cu rolul din „The Deer Hunter”, din anul 1978, care i-a adus şi prima nominalizare la Oscar.  Statueta mult-dorită a ajuns în mâinile ei pentru prestaţia din drama „Kramer vs. Kramer” din 1979.

Al doilea Oscar l-a primit pentru rolul din „Sophie's Choice”. Celebra secvenţă în care naziştii o smulg pe fiica Sofiei din braţele sale a rămas în memoria colectivă. Meryl Streep a povestit în repetate rânduri că momentul nu a fost „jucat”, ci pur şi simplu... „simţit”.

Cel mai recent Oscar primit de actriţă a fost pentru „The Iron Lady”, filmul din anul 2011 în care a interpretat-o pe Margaret Thatcher.

Ambiţie, modestie, talent şi multă muncă. Puţină lume ştie că Meryl Streep a fost o perioadă chelneriţă, pentru a-şi putea plăti masteratul în arte la Yale, absolvit în 1975. Un an mai târziu, lua premiul Tony.

Streep povesteşte că la primele Globuri de Aur la care a participat a purtat rochia de la nuntă, fiindcă nu avea bani să-şi cumpere una nouă.

Meryl Streep are patru copii. Trei dintre ei sunt actori.


Cea de-a 89-a ediție a Galei Premiilor Oscar este transmisă în direct de la Los Angeles pe 26 februarie şi poate fi vizionată şi fără traducere în limba română la Digi24 şi Digi Film.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu din faţa renumitului Dolby Theatre din Hollywood, interviurile, ţinutele şi Gala Oscar prezentată de Jimmy Kimmel se văd în noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 februarie), la Digi24 şi Digi Film, de la ora 02:00 şi până în jurul orei 07:30.

Intraţi pe site-urile digi-film.ro sau digi24.ro, propuneţi favoriții dumneavoastră şi puteţi câştiga produse originale OSCAR sau unul din cele trei sisteme Home Cinema performante! Pentru mai multe detalii, accesaţi digi-film.ro sau digi24.ro. Înscrierile la concurs au loc în perioada 24-26 februarie, iar tragerea la sorți are loc pe 27 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri