Sari la conținut

OSCAR 2016 Meryl Streep, actrița cu cele mai multe nominalizări la Oscar

Statueta mult-dorită a ajuns în mâinile ei pentru prestaţia din drama „Kramer vs. Kramer din 1979.

Al doilea Oscar l-a primit pentru rolul din „Sophie's Choice. Celebra secvenţă în care naziştii o smulg pe fiica Sofiei din braţele sale a rămas în memoria colectivă. Meryl Streep a povestit în repetate rânduri că momentul nu a fost „jucat, ci pur şi simplu... „simţit.

Cel mai recent Oscar primit de actriţă a fost pentru „The Iron Lady, filmul din anul 2011 în care a interpretat-o pe Margaret Thatcher.

Ambiţie, modestie, talent şi multă muncă. Puţină lume ştie că Meryl Streep a fost o perioadă chelneriţă, pentru a-şi putea plăti masteratul în arte la Yale, absolvit în 1975. Un an mai târziu, lua premiul Tony.

Streep povesteşte că la primele Globuri de Aur la care a participat a purtat rochia de la nuntă, fiindcă nu avea bani să-şi cumpere una nouă.

Meryl Streep are patru copii. Trei dintre ei sunt actori.


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.