Oscar 2017. Producțiile care se luptă pentru titlul de cel mai bun film

Data actualizării: Data publicării:
manchester by the sea

Pentru al treilea an consecutiv, Digi24 şi Digi Film vor transmite, în direct şi în exclusivitate, festivitatea de decernare a premiilor Academiei Americane de Film. În noaptea de duminica spre luni, Oana Zamfir şi invitaţii ei vor comenta momentele de vârf ale anului cinematografic şi cele mai importante secvenţe ale Galei Premiilor Oscar. În această săptămână, vă prezentăm portretete celor nominalizaţi, actori, regizori, scenariști, relatează Digi24.

Producţiile care se luptă pentru titlul de cel mai bun film:

La La Land este pelicula cu cele mai multe nominalizări la Oscar de anul acesta. Musicalul a fost selectat la 14 categorii printre care cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cei mai buni actori în rol principal şi desigur, cel mai bun cântec si cea mai buna coloană sonoră. Filmul spune o poveste de dragoste dintre doi tineri artişti, la început de drum, care îşi încearcă norocul chiar la Los Angeles. Pe măsură ce visurile lor capătă contur în plan profesional, relaţia lor începe să aibă de suferit. La La Land vine la pachet cu multă emoţie şi este un musical modern, exact cum şi l-a dorit regizorul Damien Chazelle. Numărul mare de nominalizări si faptul că a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film comedie/musical, îl face favoritul detaşat al categoriei.

Hacksaw Ridge este filmul care l-a readus pe platourile de filmare pe Mel Gibson după o pauză de 10 ani, dar în calitate de regizor, nu de actor. Scânteia care l-a scos pe Gibson din amorţeală a fost povestea reală a unui tânăr care a luptat în al doilea razboi mondial fără să se atingă de vreo armă de foc. În ciuda greutăţilor pe care le-a întâmpinat din pricina refuzului de a folosi arme, bărbatul a rămas în armată, în care se înscrisese voluntar, şi a reuşit să salveze 75 de camarazi în cea mai sângeroasă luptă pe care au purtat-o cu japonezii. Pelicula are 6 nominalizări la Oscar.

Hidden Figures este un film bazat pe o poveste reală, redată iniţial in cartea Margot Lee Shetterly, Hidden Figures. În anii '60, când persoanele de culoare nu aveau nici măcar dreptul de a vota, 3 negrese matematiciene ajung să lucreze la NASA, având o contribuţie însemnată în cadrul primei misiuni spaţiale. Filmul spune astfel povestea femeilor necunoscute din spatele misiunii pe care o cunoaşte toată lumea, şi este despre ambiţie, emoţie şi distribuţia nediscriminatorie a inteligenţei.

Moonlight este un film care urmăreşte viaţa unui tânăr de culoare din copilărie până la maturitate, care se zbate între dependenţa de droguri a mamei sale şi orientarea lui sexuală. Filmul abordează o serie de teme printre care relaţia părinte-copil, identitate şi prejudecăţi. Naomie Harris, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul mamei din Moonlight, spune că filmul este despre dragoste, nicidecum despre persoanele de culoare sau orientari sexuale. Moonlight a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film dramă şi este favorit, alături de La La Land, în cursa pentru cel mai important Oscar, având 8 nominalizări

Lion este filmul care spune povestea adevărată şi emoţionantă a unui copil de 5 ani din India care se pierde de familia sa şi care, după multe peripeţii, ajunge să fie adoptat de un cuplu din Australia. 25 de ani mai târziu, copilul, devenit adult, îşi caută cu disperare locurile natale cu ajutorul Google Earth, aplicaţie care îl ajută să îşi regăsească drumul înapoi spre casă şi familia. Pelicula are 6 nominalizări la Oscar, printre care cel mai bun actor si cea mai bună actriţă în roluri secundare: Dev Patel şi Nicole Kidman.

Fences este adaptarea cinematografică a unei piese de teatru cu acelaşi nume. Un film în regia lui Denzel Washington, care joacă şi rolul principal. În Fences, acţiunea are loc în anii 50 şi spune povestea unui bărbat care în tinereţe fusese un jucător de baseball de succes dar a cărui viaţă s-a schimbat dramatic după ce a ajuns în închisoare. Troy este acum gunoier, este soţ şi tată, insă regretele şi frustrările legate de visurile sale neîmplinite afectează întreaga familie, asupra căreia Troy încearcă să se impună.

Manchester by the Sea are un subiect simplu şi nu excelează la capitolul acţiune. Însă pelicula a impresionat criticii mai ales pentru regia şi jocul actoricesc. Nu e de mirare că printre cele 6 nominalizari pe care le-a obținut la Oscar se numără cel mai bun actor şi actriţă în roluri principale, cel mai bun actor secundar, scenariu si regie. Filmul spune povestea unui bărbat care, după moartea fratelui său, se vede nevoit să se întoarcă în oraşul pe care îl părăsise cu ani în urmă, pentru a avea grijă de nepotul său.

Arrival este singurul SF selectat de către Academia Americană de Film şi care a adunat un număr mare de nominalizări: 8. Arrival ne provoacă să ne imaginăm că deasupra planetei noastre au aterizat 12 nave spaţiale misterioase despre ale căror intenţii nimeni nu ştie nimic. Aşa ajunge o expertă în lingvistică, interpretată de Amy Adams, să fie solicitată de autorități pentru a descifra limbajul „intrușilor”. Filmul este regizat de cunoscutul regizor canadian Denis Villeneuve.

În Hell or High Water, doi fraţi din Texas jefuiesc filialele unei bănci care ameninţa afacerea familiei lor iar planul pare că functioneaza până când pe firul investigaţiei intervine un un poliţist care este cu atât mai determinat să afle cine sunt făptaşii, cu cât este la ultimul lui caz înainte de pensionare. Filmul are accente de western, ceea ce îl face pe Jeff Bridges, un veteran al genului, perfect în rolul polițistului Texan. Bridges este de altfel nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol secundar. În total, Hell or High Water are 4 nominalizări la Oscar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri