Premii Oscar obținute postum

Data actualizării: Data publicării:
ledger

ledger

Ceremonia decernării premiilor Oscar din anul 2009 a fost marcată de tristeţe. Cu un an înainte, pe 22 ianuarie 2008, actorul Heath Ledger a murit din cauza unei supradoze de medicamente. Cel mai recent rol al său, personajul „Joker" din blockbusterul „The Dark Night", a cucerit publicul din lumea întreagă. Pentru această partitura, Ledger a primit o multime de premii, printre care un Bafta și un Glob de aur. Toată lumea se aştepta să primească, postum şi premiul Academiei Americane de Film. Premiul a fost acceptat de părinţii şi sora lui Heath Ledger.

 Acordarea unui Oscar postum nu a fost o noutate: în anul 1976, Peter Finch, decedat cu câteva luni înainte de ceremonie, a primit un Oscar pentru rolul din filmul "Network". Avea 60 de ani şi a fost primul actor care a primit premiul Oscar postum.

Printre cei menţionaţi, după moartea lor, la Oscar au fost James Dean, Spencer Tracy şi Massimo Troisi. Cu câteva zile înainte să moară, Peter Finch îi spusese unui jurnalist: „Nimeni nu trăieşte mai multe vieţi decât un actor".


Cea de-a 89-a ediție a Galei Premiilor Oscar este transmisă în direct de la Los Angeles pe 26 februarie şi poate fi vizionată şi fără traducere în limba română la Digi24 şi Digi Film.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu din faţa renumitului Dolby Theatre din Hollywood, interviurile, ţinutele şi Gala Oscar prezentată de Jimmy Kimmel se văd în noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 februarie), la Digi24 şi Digi Film, de la ora 02:00 şi până în jurul orei 06:30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri