Sari la conținut
News Alert

Premii Oscar obținute postum

Ceremonia decernării premiilor Oscar din anul 2009 a fost marcată de tristeţe. Cu un an înainte, pe 22 ianuarie 2008, actorul Heath Ledger a murit din cauza unei supradoze de medicamente. Cel mai recent rol al său, personajul „Joker" din blockbusterul „The Dark Night", a cucerit publicul din lumea întreagă. Pentru această partitura, Ledger a primit o multime de premii, printre care un Bafta și un Glob de aur. Toată lumea se aştepta să primească, postum şi premiul Academiei Americane de Film. Premiul a fost acceptat de părinţii şi sora lui Heath Ledger.

 Acordarea unui Oscar postum nu a fost o noutate: în anul 1976, Peter Finch, decedat cu câteva luni înainte de ceremonie, a primit un Oscar pentru rolul din filmul "Network". Avea 60 de ani şi a fost primul actor care a primit premiul Oscar postum.

Printre cei menţionaţi, după moartea lor, la Oscar au fost James Dean, Spencer Tracy şi Massimo Troisi. Cu câteva zile înainte să moară, Peter Finch îi spusese unui jurnalist: „Nimeni nu trăieşte mai multe vieţi decât un actor".

Urmăriți istoria celor mai dorite premii din cinematografie pe site-ul nostru deOscar.ro.


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.