Şi Oscarul merge...peste mări şi ţări

Data publicării:
ang lee

Probabil cea mai impresionantă evoluţie a fost cea a regizorului Ang Lee, al cărui film „Crouching Tiger, Hidden Dragon" din anul 2000 a luat Oscarul pentru cel mai bun film străin. Apoi, cariera sa la Hollywood a înflorit. În anul 2005, a regizat „Brokeback Mountain", pentru care a luat un Oscar pentru regie. În plus, filmul a primit încă două Oscaruri: unul pentru cel mai bun scenariu şi unul pentru cea mai bună coloană sonoră. Tot Ang Lee a regizat şi „Life of Pi", emoţionantul film din 2012 care a primit nu mai puţin de patru premii Oscar.

Şi regizorul spaniol Pedro Almodovar a ajuns în atenţia publicului după ce a obţinut Oscarul pentru cel mai bun film străin, în anul 1999, cu Todo sobre mi madre. Au urmat deja clasicele „Hable con ella", „La piel que habito" şi comedia „Los Amantes Pasajeros". În prezent, Almodovar este regizorul iberic cu cel mai mare succes internaţional de la Luis Buñuel încoace.

Sunt şi destui regizori care au luat acest premiu, dar despre care n-am mai auzit prea multe. De exemplu, încă vrem să vedem filme regizate de Asghar Farhadi, cel care a regizat, în anul 2011, emoţionantul „A separation".  Să sperăm că cineastul nu s-a despărţit de filme.

Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri