La 13 ani, are deja peste 100 de medalii câştigate

Data actualizării: Data publicării:
alexandra

De când se ştie, Alexandra Popescu şi-a dorit să facă sport. Aleargă de dragul mişcării, participă la toate competiţiile la care este invitată. Aşa că nu e de mirare că a strâns peste o sută de medalii până acum.

De aproape trei ani, Alexandra Popescu aleargă în toată ţara. Nu ratează nicio competiţie sportivă şi a uitat numărul medaliilor pe care le-a câştigat.

Alexandra Popescu: „Ultima dată am rămas la 99. Acum nu ştiu câte mai sunt, dar mă mândresc cu ce am.”

Liliana Popescu, mama Alexandrei: „Sunt peste 100, 100 şi ceva de medalii. Fiecare medalie are istoria ei, frumuseţea ei”.

La aproape fiecare competiţie, Alexandra a ocupat un loc pe podium. Anul acesta a ocupat locul 1 la proba ştafetă de la Maratonul Internaţional Bucureşti.

Alexandra Popescu: „Nu e foarte important să câştig, ci că mă simt foarte bine atunci când alerg. Mă simt liberă în general, nu mă mai gândesc la nimic, la şcoală, la problemele mele de zi cu zi”.

Cristina Palic, prietena Alexandrei: „Nu mă aşteptam. A fost o performanţă. A scos şi un timp bun pentru vârsta ei.”

Valeria van Groningen, fostă campioană olimpică la canotaj: „Mi s-a părut foarte demnă pentru că chiar în ziua în care a alergat a murit tatăl ei. A fost demnă, a avut capul sus”.

În luna noiembrie a alergat 10 km pe ploaie prin Bucureşti pentru copiii bolnavi de la Spitalul Marius Nasta, în cadrul evenimentul Balkan Charity Challenge. O echipă Digi24 a urmărit-o pe traseu.

Alexandra are o mulţime de prieteni. Toţi îi admiră talentul. Este un exemplu chiar şi pentru cei mari decât ea.

Irina Constantinescu, maratonist: „Este foarte talentată din punct de vedere fizic şi deja de câţiva ani de zile a căpătat o experienţă sportivă în alergare de invidiat aş spune”.

Alexandra Popescu: „Mi-am făcut mulţi prieteni şi de fiecare dată când alerg cu ei mă simt foarte bine”.

Tot anul acesta Alexandra a participat şi la primul ei triathlon. Nu i-a fost uşor, mai ales că abia învăţase să înoate.

Alexandra Popescu: „A fost o experienţă plăcută. Nu mă aşteptam să ies atât de bine. Am avut mari emoţii fiindcă nu prea mă descurc cu înotul. am încercat să mă ţin acolo. nu am ieşit ultima, din ce ştiu”.

De aceea, Alexandra se antrenează de două ori pe săptămână la bazin şi vrea să rămână pe podium cât mai mult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri