Mov Crăciun dăruieşte un viitor | Claudia Mănescu, fetiţa care visează să facă performanţă în dans sportiv

Data publicării:
mov craciun

Claudia Mănescu are 11 ani și, pentru că vrea să fie în continuare cea mai bună la dans sportiv, se antrenează şi acasă. Acasă înseamnă pentru ea o cămăruţă de 4 metri pătraţi pe care o împarte cu bunicii şi fratele mai mic.

Peste o lună se împlinesc 2 ani de când a murit mama Claudiei. A făcut stop cardio-respirator şi a căzut în baie. Era împreună cu cel mic,” povesteşte Florentina Miclea, bunica.

Mama era singura care îi creştea pe cei doi copii şi, când ea n-a mai fost, Claudia şi fratele ei în vârstă de 3 ani au rămas ân grija bunicilor.

„Cu asta dorm eu mereu. Mi-a dat-o mama... acum mai mulţi ani şi când a fost să dăm ce am mai avut în casa cealaltă, în care stăteam cu mama, am luat-o şi am dormit cu ea. De 2 ani dorm cu ea, cu toate că nu mai sunt copil să dorm cu păpuşica asta. O pun acolo la picioare. Fără ea nu pot sa dorm!” spune Claudia Mănescu.

Eu cred că momentul acesta l-a depăşit cu ajutorul doamnei psiholog. Poate nu vrea să mă supere, dar după cum am văzut-o eu, sper să fi trecut peste,” spune bunica fetiţei.

După clasa a 8-a vreau să merg la liceu şi să devin psiholog. După ce a murit mama, doamna cu care am lucrat m-a abordat frumos şi, cum m-a ajutat ea pe mine, vreau să ajut şi eu pe alţii,” adaugă Claudia Mănescu.

Fetiţa şi-a găsit refugiul în dansul sportiv. Poate pentru că o ajută să-şi facă prieteni, să uite de probleme. Poate pentru că o face să se simtă mai aproape de mama ei.

Venea mereu la spectacolele mele când eram mai mică şi îmi făcea dimineaţa părul în toate felurile. O coadă aici, o coadă aici,” povesteşte Claudia.

Chiar dacă stă într-o cămăruţă în care nu a putut niciodată să-şi cheme colegii, Claudia reuşeşte să meargă mai departe. A învăţat că atunci când iese pe uşă să fie un copil optimist, vesel, sociabil, care nu-şi plânge de milă. Spune că bunica şi fratele mai mic îi dau putere.

Bunica mea, că o vad în fiecare zi că are 5 locuri de muncă şi vine seara acasă şi fratele meu care vine de la gradiniţă şi face tot felul de chestii,” spune Claudia.

În afară de iubirea mea şi grija pe care o am faţă de ea, nu pot să le ofer mai mult. Sper să fiu sănătosă, să-i ajut în continuare, să-i fac mari, să ajungă ceva în viaţă şi sper ca această dorinţă mi se va îndeplini,” adaugă bunica fetiţei.

Daruri de la Mov Crăciun pentru Claudia

Claudia Mănescu face dans sportiv de 4 ani. Cand dansează se simte fericită, pentru că este felul ei de a se exprima. Acest sport a adus în viața fetei multe lucruri bune. A fost la competiții internaționale, a urcat pe podium, a obținut medalii, munca ei a fost apreciată.

Eleganţă. Graţie. Talent. Iar în spatele lor ore de muncă în condiţii pe care puţini adulţi le-ar suporta. Claudia este o luptătoare, iar atunci când merge la orele de dans sportiv, uită de toate problemele.

E o fată cu mare potenţial, ambiţioasă, muncitoare, talentată şi ar putea face carieră în acest domeniu - să danseze”,

Dansurile sunt importante pentru mine. Când dansez mă simt mai liberă”, spune Claudia Mănescu.

Fetiţa este înscrisă de 4 ani la ansamblul „Clopoţeii”, de la şcoala nr.1, din Bucureşti. Nu a lipsit de la niciun antrenament. A ajuns în foarte scurt timp să se califice la festivaluri naţionale şi internaţionale.

Am fost în Grecia, Italia, Bulgaria şi am luat locul I”, spune Claudia.

Trei ani la rând am fost la diferite festivaluri internaţionale”, spune Elena Lazarin, profesoară de dans sportiv.

Cea mai frumoasă amintire a fost în Bulgaria. Ne aplauda toată lumea şi mâncam îngheţată. În fiecare seară o sunam pe mama şi mama îmi spunea: Nu mă mai suna! O întrebăm cum să îmi spăl rufele”, spune fetița.

Bunica ei, cea căreia îi spune „mama”, a încurajat-o întotdeauna şi a învăţat-o că nimic nu este prea greu atât timp cât face ceea ce-i place.

Cine vine? Unchiul şi bunica. Mama e de fiecare dată serioasă! Uneori mi-a venit să râd, dar nu-i nimic. Tot am luat locul I”, spune Claudia Mănescu.

Claudia s-a convins că nu există limite pe care să nu le depăşeşti, nu există visuri care să nu se împlinească. Trebuie doar să crezi.

Mov Crăciun a pus deoparte pentru fiecare copil suma de 3.000 de euro, din care o parte s-a transformat în lucruri pe care Claudia şi le-a dorit: o tabletă de la Digi Net, un televizor, îmbrăcăminte şi încălţăminte de iarnă, echipament pentru dans sportiv, un costum de Spiderman pentru fratele său şi lecţii de pian. Iar ceea ce a rămas din sumă o va primi sub formă de bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri