Mov Crăciun dăruiește un viitor | La 11 ani, Darius Mitoiu este campion național la kickboxing

Data publicării:
mov-2

Pentru cupa aceasta am muncit cel mai mult, este cea mai valoroasă a mea și după ce am intrat în ring am simțit că orice luptă, orice competiție poate fi câștigată”, povestește Darius Ionuț Mitoiu, multiplu campion național la arte marţiale.

Darius Mitoiu a făcut o figură bună la campionatul național la kickboxing, unde a câştigat locul întâi. La 11 ani, are mentalitatea unui învingător.

Orice copil poate să facă sport și să ajungă campion, prin muncă”, este de părere Darius.

Băiatul avea doar patru ani când a intrat pentru prima dată în sala de antrenament. După alţi trei, au început să apară primele rezultate, iar de atunci, nu a pierdut nicio competiţie.

Ne-am rugat să-l introducă acolo în echipă și mi-a spus că este foarte mic pentru el, la patru ani, nu poate să stea în formație. A făcut tot ce i s-a spus, a stat ca un soldat și la sfârșit l-a chemat în față și i-a spus: Darius, de ce ai venit tu aici? Să lupt! Și atunci mi-am dat seama că e de învățat lucrul ăsta”, spune Georgeta Mitoiu, mama lui Darius.

Despre Darius, Valentin Rădoi, antrenorul lotului național de arte marţiale, spune că „are tenacitate, talent, este foarte puternic ca personalitate și acest lucru îl face să fie cu un pas înaintea celorlalți”.

Darius nu luptă numai în ring, ci şi în viaţa de zi cu zi, alături de părinţii săi. Locuiesc cu chirie, într-un apartament de două camere, dar până anul trecut împărţeau toți trei o garsonieră.

Își dorea foarte mult o cameră a lui, nu-și dorea nimic altceva decât camera lui, patul lui”, spune mama lui.

La camera asta eu îi spun peșteră. Pentru că aici mă simt cel mai bine”, spune Darius.

Din „peştera” sa, Darius visează ca într-o zi să dea lovitura: „Într-o zi voi ajunge mare și îi voi răsplăti pe părinții mei”.

„De la Darius am învățat foarte multe, practic prin el trăiesc la ora actuală, el îmi dă putere să muncesc, el mă face să mă trezesc dimineața, pentru el trăim”, spune Ionuț Mitoiu, tatăl lui Darius.

„Am simțit că acesta este drumul meu”

Darius Mitoiu este un luptător în ring, dar și în viață. Campion național la kickboxing încă de la vârsta de 7 ani, băiatul a găsit în artele marțiale echilibrul și curajul de a atinge imposibilul. Știe deja care este drumul său și muncește în fiecare zi pentru a fi cel mai bun.

Nicio luptă nu este prea grea pentru Darius Mitoiu, care, la doar 11 ani, deţine deja mai multe titluri de campion naţional la kickboxing.

Darius Ionuț Mitoiu: „Sportul acesta înseamnă disciplină, în niciun caz nu este violență”.

Ionuţ Mitoiu, tatăl lui Darius: „Unul dintre cele mai grele momente ale vieții, și n-au fost puține, sunt atunci când el concurează la o anumită disciplină și încerci să-l ajuți și nu poți să-l ajuți. El este singurul care poate să facă lucrul ăsta”.

Darius se antrenează de mai bine de 7 ani. A dobândit tăria unui sportiv de performanţă.

Darius Ionuț Mitoiu: multiplu campion național la arte marţiale: „Nu contează câți bani ai sau că ești sărac ori bogat, nu contează. Știam că o să am o carieră, am simţit că acesta este drumul meu pe care trebuie să-l urmez.

Valentin Rădoi, antrenorul lotului național de arte marţiale: „Se vedea în el un potențial foarte mare, pentru că avea voință, ambiție, determinare. Și, într-adevăr, el după atâția ani de practică și de arte marțiale a ajuns într-adevăr un mare campion și un caracter deosebit, un băiat deosebit care va face foarte multe lucruri frumoase în viața de zi cu zi”.

Darius este un exemplu pentru colegii lui. Lucian Rus, colegul lui Darius: „Zâmbește mereu și are curaj.

06:38:45 Țin minte că din prima zi a avut ambiție și nu a dat deloc înapoi, deși a avut în primul meci un adversar mai înalt, el tot a intrat și a luptat și a luptat bine și a câștigat meciul”.

Micul campion a învăţat în ring ce înseamnă fairplay-ul.

Alexandra Voicu, colega lui Darius: „Când câștigă o competiție este fericit, dar în același timp își felicită adversarul și nu arată acea bucurie pe care o simte el cu adevărat”.

Darius este deja expert în arte marţiale. În fiecare zi, băiatul luptă să devină un sportiv mai bun, dar mai ales un om mai bun.

Darius Ionuț Mitoiu: „Te ajut[ foarte mult acest sport, te dezvoltă, iar ca să lupți în viață trebuie să fii antrenat”.

Mov Crăciun are câte 3.000 de euro pregătiți pentru fiecare dintre cei 14 tineri care beneficiază de această campanie. Darius a primit un laptop, un smartphone, o bicicletă, o geacă e piele, o pereche de blugi, pereche de mănuși de box, un coș plin cu dulciuri și un cadou-surpriză. La toate acestea se adaugă restul sumei până la 3.000 de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri