Mov Crăciun dăruiește un viitor. La doar 14 ani, Andrei Șerban ştie că vrea să devină medic militar

Data publicării:
mov

Andrei Șerban are 14 ani, dar gândeşte deja ca un om mare. 2014 a fost cel mai greu an din viaţa lui, pentru că şi-a pierdut tatăl. A fost momentul în care s-a hotărât să devină medic militar.

Îmi doresc să fiu medic militar deoarece dorința de a fi în armată am vrut să o îmbin cu pasiunea pentru medicină și de a ajuta oamenii. De când s-a întâmplat cu tata am început să mă interesez mai mult de domeniul acesta”, spune Andrei Șerban.

Prietenii adolescentului îl încurajează să îmbrace halatul alb: „Îi place mult chestia asta cu armata. Chiar și-ar dori mult să devină medic militar (...) Are un mod de gândire special (...) El reține doar uitându-se peste ce avem de făcut. Pentru capacitățile lui, cum gândește și cum se descurcă eu chiar cred că are șanse”.

Pentru a putea ajunge medic militar, Andrei trebuie să studieze timp de zece ani, să aibă condiție fizică excelentă și să obțină performanțe similare cu sportivii care participă la Jocurile Olimpice. Elevul știe foarte bine că nu-i va fi ușor, dar are planuri mari.

(...) România în care îmi doresc să fiu mare, după părerea mea, ar fi o Românie minunată. Nu una cu mașini zburătoare, ci una normală. O Românie în care mergi pe stradă și nu vezi oameni analfabeți și în primul rând celor care te conduc să le pese...”, mai spune Andrei.

Mii de medici au plecat din țară în ultimii ani pentru un trai mai bun. Andrei însă nici nu se gândește să emigreze. Vrea să facă bine România.

Trebuie cineva să stea să ajute țara, să o ridice... Pentru că dacă am spune toți că plecăm din țară... unde am ajunge? Ce ar fi dacă am spune hai să ridicăm țara! Dacă nu politicienii, haideți noi!”

Cadourile lui Mov Crăciun pentru Andrei

Andrei Şerban ştie ce vrea: să devină medic, să-i ajute pe cei din jur. Dar admiterea la Facultatea de Medicină Militară este grea, așa că pregătirea pentru acest examen a început deja pentru Andrei.

Vreau să vă spun ce trebuie să faceţi în cazul în care găsiţi un prieten, un coleg sau chiar o persoană necunoscută, întinsă pe jos, căzută pe stradă”, explică băiatul.

Andrei este unul dintre adolescenţii de care România de mâine are nevoie. Deşi are doar 14 ani, puştiul ştie cum să reacţioneze în situaţii de criză, aşa cum a fost cea din 30 octombrie, de la clubul Colectiv.

Premiile pe care le-a câştigat până acum la Olimpiadă sau la Sanitarii Pricepuţi - cea mai importantă competiţie a puştilor care vor să devină medici - l-au ajutat şi totodată l-au mobilizat pe Andrei să se pregătească pentru viitoarea carieră de medic militar. O meserie pe cale de dispariţie în România.

Pentru a-l ajuta pe Andrei, Mov Crăciun i-a adus în dar o geantă cu echipament medical, cu care să poată participa la competiții și să poată salva vieți.

Mov Crăciun are câte 3.000 de euro pregătiți pentru fiecare dintre cei 14 tineri care beneficiază de această campanie. Din acești bani au fost cumpărate trusa medicală și cărți de medicină pentru tânărul care vrea să devină medic militar. Restul sumei va ajunge la Andrei.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri