Mov Crăciun dăruieşte un viitor | Raluca Gălăţanu, eleva genială crescută de bunică

Data publicării:
mov craciun raluca galatanu

Raluca rezolvă probleme de perspicacitate cu ușurință și într-un timp record. Nu este de mirare, avand în vedere că participă la nenumărate concursuri.

Marian Bolum, dirigintele Ralucăi: „Raluca este o elevă deosebită, face cinste şcolii noastre pentru că se implică în activităţile şcolare, participă la olimpiade, limba română, matematică, concursurile şcolare, relaţionează bine cu ceilalţi colegi, este un model pentru clasă şi pentru cei din alte clase.”

Raluca Mihaela Gălățanu, elevă: „De la grădiniță am început, cu concursuri ușoare, pictură, desen și până am ajuns la matematică, concursuri de matematică și română. Vreau să știu toate despre tot, despre orice.”

Ca orice copil supradotat, Raluca impresionează prin multe calități: este ambițioasă, curioasă, creativă și are o memorie deosebită.

Maria Negru, bunica Ralucăi: „Prinde foarte repede, e atentă, e atentă la o analiză literară, la un detaliu... mă refer, așa, la un poet, spune data, anul nașterii, unde a lucrat, cum a lucrat, unde a ajuns, ce a ajuns. De monumente istorice iar e interesată, în ce an e construit, cum s-a făcut, se interesează foarte mult, se implică în Istoria României, foarte foarte mult îi place.”

Elevă în clasa a VI-a, Raluca și-a creat deja propriul stil de a învăța, cu ajutorul muzicii.

Raluca Mihaela Gălățanu: „Le spun în rime. Am avut o lecție, o mică propoziție pe care trebuia să o învăț și nu-mi intra în minte deloc și am cântat-o. Și așa i-am zis-o și domnului profesor.”

Cel mai mare vis al Ralucăi este să devină medic chirurg. Pentru că cel mai mult îşi doreşte să dăruiască înapoi ajutorul primit de la semeni.


Raluca Mihaela Gălățanu are mai multe diplome și medalii decât jucării. Participă la concursuri de matematică și limba și literatura română. Sprijin a primit doar din partea bunicii, femeia a luptat din greu pentru ca eleva în vârstă de 12 ani să facă performanță.

Am învățat pentru că vreau să o fac mândră, dar și pentru mine, că vreau să ajung undeva”, spune Raluca Mihaela Gălățeanu.

Cheltuielile fetei le-am susținut foarte greu, dar am încurajat-o, de aici rezultă și diplomele ei , concursurile ei, medaliile ei, deci a fost un copil exemplu față de toți, a învățat, m-a ascultat. S-a întâmplat să n-am bani pentru plata la concursuri , dar m-am împrumutat, m-am dus și am făcut tot posibilul”, spune Maria Negru, bunica Ralucăi.

Raluca a fost abandonată de cei care i-au dat viață, așa că bunica i-a devenit mama și tată.

Nu aveam salariu, nu aveam nimic. Deci pentru copilul ăsta eu am muncit. Am muncit. Dacă vedeam pe cineva că vine cu o greutate și nu aveam job, de scuturat un covor, de îngrijit un om , vedeam pe cineva cu greutate mă duceam înaintea lui și îmi dădea, trebuia să-mi dea un leu. Luam leul ăla și mă duceam și luam pâine”, adaugă bunica fetei.

Raluca a terminat clasa a V-a, cu media generală 9,50. Vrea să devină medic, aşa că nu lasă cărțile din mână nici după ce își termină temele. Timpul liber și-l petrece alături de verișorul ei bolnav, căruia îi citește zilnic măcar o poveste.

De curând, Raluca și-a descoperit încă un talent: desenul. A pictat o icoană, iar aceasta va fi expusă la şcoala unde învată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri