NĂSCUT ÎN ROMÂNIA. Ce modele au copiii din ziua de azi

Data publicării:
mama si copil

Toţi copiii simt nevoia să iasă în evidenţă, să copieze comportamentul adulţilor, aşa că îşi aleg modele pe care încearcă să le imite.

Mulţi dintre cei mici vor să fie precum personajele pe care le văd la televizor, în filmele de animaţie sau visează să fie precum profesorii sau părinţii lor.

Alex are 7 ani, iar idolul lui este chiar tatăl sau. Îl copiază în toate privinţele, mai ales când vine vorba despre stilul vestimentar.

Este important ca cei mici să aibă modele, să se identifice, să fie curios , să exploreze”, explică Mirela Zivari, psiholog.

Lumea în care trăiesc copiii îi influenţează, îi face să fie mai buni sau mai răi, mai modeşti sau cu pretenţii din ce în ce mai mari.

David a primit cadou de la părinţi, la aniversarea de 5 ani, o petrecere de 5 stele. Piesele de rezistenţă au fost limuzina, fântână de ciocolată şi animatorii.

Cu cât copilului i se aduc în universul lui elementele de cultură va avea modele din această zonă. Dacă părintele, din lipsă de timp îşi lasă copilul singur şi are ca model televizorul, modelele vor fi din această zonă”, a mai explicat psihologul.

Societatea în care cresc cei mici şi lumea din jur îi influenţează. De aceea, fiecare părinte este responsabil pentru ceea ce vor ajunge.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri