SUMMITUL SECURITĂȚII MONDIALE. Pacifiștii pregătesc cele mai mari demonstrații anti-NATO

Data publicării:
NATO-2

La summitul NATO de pe 4 și 5 septembrie participă 67 de şefi de stat, printre care Barack Obama, Angela Merkel şi Francois Hollande. Totul este pus la punct la Celtic Manor unde se vor întâlni liderii celor 28 de state membre. Un summit alternativ, al păciii, a început de azi la Newport. În cadrul acestuia, activiştii antirăzboi pregătesc proteste şi discută teme precum dronele, armele nucleare și diferite intervenții militare occidentale în desfășurare.

În jur de 60 de lideri se întâlnesc ca să îşi facă auzită vocea. Este important ca o altă voce să fie auzită, de asemenea. Cea a milioane de oameni din lumea întreagă, care doresc pace şi dreptate şi care resping politica liderilor noştri.”, spune Adam Johannes, activist al coaliţiei ''Opriți Războiul''

Protestarii spun că Țara Galilor ar putea asista la cele mai ample proteste din ultimii ani. Autorităţile din Ţara Galilor au dat asigurări că nu vor exista incidente.

Există o încredere foarte mare în capacitatea Marii Britanii de a asigura securitatea în timpul unor evenimente majore. Mă gândesc la evenimente precum Jocurile Commonwealth, Jocurile Olimpice. Putem asigura securitatea şi lumea recunoaşte acest lucru”, a declarat Constable Chris Armitt, ofiţer de poliţie.

Aproximativ 9.500 de polițiști vor patrula pe străzi în timpul summitului, în timp ce garduri de securitate au fost instalate pe o lungime de 20 de km. Pe agenda reuniunii NATO se vor număra problemele şi riscurile asociate privind securitatea alianţei în ansamblu, mai ales în zona şi vecinătatea fostului bloc sovietici.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri