Afacerea iepurilor "uriaşi"

Data publicării:
iepuri

În judeţul Bihor, cererea de asemenea iepuri a dus la dezvoltarea unor afaceri locale, iar fermierii ştiu ce să le spună clienţilor .

„După ce se sacrifică rămâne undeva cam la 60% carne pentru consum. Dacă are 8 kg, rămâne undeva la 4,5-5 kilograme. Nu e o carne grasă, e o carne mai seacă, e foarte bună”, spune Alin Jurcuţ, crescător de iepuri uriaşi.

Zsolt Kotti are deja 30 de ani de când creşte iepuri din rasele Californiană şi Uriaş German. În ultima vreme şi-a adaptat oferta la cererea clienţilor care vor carne bio: „Un iepure ca ăsta e 150 de euro. Ajung la o greutate de 9-10 kilograme chiar. E o rasă de carne, uriaşă. Carnea e mai seacă decât la rasa californiană de carne şi procentajul de os e mai mare în carcasa tăiată”.

Nu duce lipsă de clienţi, chiar dacă preţurile depăşesc aşteptările unora dintre ei.

E recomandată pentru copii, pentru bătrâni, conţine o cantitate mare de proteine, calciu, fier , magneziu, zinc, e o carne sănătoasă, fără colesterol. Carcasa de iepure ajunge la 25 de lei şi pulpa şi spata care sunt mai cărnoase la 50-60 de lei”, spune Zsolt Kotti.

Afacerea creşte, fiindcă din ce în ce mai mulţi români înlocuiesc în meniul de Paşte carnea de miel cu aceea de pasăre sau de iepure.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri