Poveştile credinţei. Pelerin în lumea cărţilor: "Dacă citeşti stai de vorbă cu cei mai inteligenţi oameni" 

Data publicării:
bookselfie

Trebuie să recunosc că am zece ani... de când am devenit cititor. Mie mi-a plăcut aşa de mult să citesc că o făceam şi în timpul orelor pe sub bancă. Eu vă recomand să citiţi pe bancă, afară, nu neapărat pe sub bancă”, spune Victor Miron.

Aşa se prezintă Victor Miron elevilor care astăzi învaţă în aceeaşi sală de clasă în care a prins el gustul lecturii, în primul an de liceu.

De atunci tot citeşte şi are ambiţia de a-i atrage şi pe alţii în lumea cărţilor.

„Dacă citeşti stai de vorbă cu cei mai inteligenţi oameni care au trăit vreodată pe pământ, acesta e un motiv bun de citit”, afirmă Victor Miron.

Victor a studiat afacerile şi este consultant la un service auto. Însă asta nu îl împiedică să fie un promotor voluntar al lecturii. A iniţiat pe internet campania „Cu cărţile pe faţă”, pe principiul fotografierii cărţii citite, nu a feţei cititorului. Iar cine trimite poza, are 10% reducere la librărie.

„Au fost mai mulţi oameni interesaţi de campanie şi de beneficiul adus prin campanie şi mai ales de ideea în sine. E cool mereu să te pozezi, să îţi faci un selfie, e la modă. Dar acum e foarte bine că a devenit cool să îţi pui şi un book-selfie. E genial!”, explică Emma Moldovan, reprezentant al unei librării.

Mulţi tineri s-au amuzat şi au intrat în acest joc serios, dar nici profesorii lor nu s-au lăsat mai prejos.

„Cartea pe care o aveam cu „Zăpezile de pe Kilimanjaro", dacă mă gândesc la aspectul formal, că am părul alb, şi din păr se mai vedea ceva, şi era despre zăpezi, până la culorile care mergeau, cu galbenul care îl mai aveam eu, până la dragostea pentru Hemingway ca şi personaj al unui romantism desuet, dar foarte frumos, eu zic că mă reprezenta”, declară prof. univ. dr. Dorel Găină, profesor la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca.

Lucrurile nu s-au oprit aici. Victor a adaptat campania pentru clienţii unui service auto şi al unui ... cabinet stomatologic.

Acum, Victor Miron a propus Primăriei Cluj să accepte ca o zi din lună, călătoria cu autobuzul să fie gratuită pentru cei care citesc. Şi nu în ultimul rând, speră să-şi extindă proiectele şi în alte oraşe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri