GALA OSCAR la Digi24. „Birdman”, cotat cu prima șansă

Data publicării:
birdman

Nouă nominalizări la Oscar, două Globuri de Aur şi încă 130 de statuete câştigate în doar câteva luni. Acesta este palmaresul de până acum al filmului „Birdman”, regizat de mexicanul Alejandro Gonzalez Innaritu.

Producţia este cotată ca favorită la premiul „Cel mai bun film”, în timp ce Michael Keaton, un fost interpret al lui Batman, are mari şanse să ia trofeul la categoria „Cel mai bun actor”.

Pelicula spune povestea unui actor bătrân, fost interpret de supererou, care încearcă să aibă din nou succes. Subiectul pare a fi inspirat din viaţa lui Keaton, care a fost aproape uitat de Hollywood.

„Ceea ce reuşeşte să facă Innaritu, reuşeşte să facă poezie. Când treci dincolo de povestea personajului, când treci dincolo de mişcările de camere, când reuşeşti să construieşti această poveste care m-a ţinut cu sufletul la gură, când reuşeşti să ţii un spectator în priză până la capăt ca la un film poliţist, deşi e despre un actor bătrân care se confruntă cu propriii lui demoni, înseamnă că faci poezie, înseamnă că faci cinematografie”, spune George Mihalcea, critic de film.

„M-aş bucura să câştige Michael Keaton pentru Birdman, la fel pentru că e un actor care a avut evoluţii oscilante, dar Hollywood-ului îi place genul ăsta de personaje care se reinventează din propria cenuşă şi cred că rolul pe care l-a făcut în acest film pare aşa, din tot ce am văzut, un comeback strălucitor”, afirmă Tudor Giurgiu, regizor.

Digi24 și DigiFilm difuzează, în exclusivitate pentru România, Gala Premiilor Oscar. Aflăm împreună cine sunt marii câștigători în seara de duminică, 22 februarie, începând cu ora 2:00.

Citiți și: Lista nominalizărilor la Oscar 2015

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri